Hondan supertähti Marc Marquez on lopultakin saanut lääkäreiltä luvan palata kilpailemaan. Mies oli sivussa 9 kuukauden ajan, koska hänen murtunut oikea käsivartensa ei parantunut infektion vuoksi kunnolla. Vamma vaati lopulta kolme erillistä leikkausta ja epäilemättä raskaat lääkehoidot.

Hondan tiedotteen mukaan Marquezia hoitaneen Hospital Ruber Internacional lääkäritiimi, jonka johdossa olivat tohtorit Samuel Antuña ja Ignacio Roger de Oña sekä jäseninä tohtorit De Miguel, Ibarzabal ja García Villanueva, antoi neljä kuukautta viimeisen operaation jälkeen lausunnon, jonka mukaan olkaluun luutumisprosessi on edennyt hyvin ja Marquez voi palata kilpailemaan. 

Marquez puolestaan viestitti Instagram-tilillään olevansa hyvin onnellinen. "Vierailin eilen lääkäreiden luona, ja he näyttivät minulle vihreää valoa ja voin palata kilpailemaan. Nämä ovat olleet yhdeksän vaikeaa kuukautta, on ollut epävarmuutta ja myötä- sekä vastoinkäymisiä, ja nyt lopulta pääsen nauttimaan intohimostani jälleen! Nähdään ensi viikonloppuna Portimaossa!"