BRP siis lupasi, että jokaiseen sen tuotesarjaan maalla, merellä ja ilmassa esitellään sähköinen versio vuoden 2026 loppuun mennessä. Yritys on investoimassa sähköistämiseen yli 300 miljoonaa dollaria seuraavan viiden vuoden aikana.

Ensimmäiset sähköiset tuotteet tulevat tuotantoon kahden vuoden kuluessa, ja sitä seuraavat nopeat tuotejulkistukset muissakin tuotelinjoissa.

BRP kehittää talon sisällä Rotaxin modulaarista sähköistä voimalinjateknologiaa, ja sitä hyödynnetään kaikissa tuotelinjoissa. Yritys on rakentamassa sähköajoneuvojen kehityskeskusta kotikaupunkiinsa Valcourtiin Kanadan Quebecissä. Se keskittyy latureihin ja akkuteknologiaan sekä järjestelmän integrointiin ajoneuvoihin. Valcourtiin on myös luvassa ultramoderni robotisoitu akkujen valmistuslaitos. Itävallan Gunskirchenissä puolestaan kehitetään invertteriä ja suuritehoisia sähkömoottoreita.

– Olemme aina sanoneet, että sähköistämisessä ei ole kyse "jos"-sanasta, vaan sanasta "kun". Tänään olemme innoissamme paljastaessamme enemmän yksityiskohtia suunnitelmastamme tuottaa markkinoita muokkaavia tuotteita, jotka parantavat kuluttajien tarjontaa tuomalla markkinoille uusia optioita, totesi BRP:n pääjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja José Boisjoli.

Taustalla vaikuttaa myös se, että vuoden 2019 alussa BRP osti sähkömoottoripyörävalmistaja Alta Motorsin jäämistön ja kaupallisti Rotax Sonic E-Kartin, sähköisen mikroauton. Muutamaa kuukautta myöhemmin se esitteli lisäksi sähköiset Sea-Doo ja Can-Am Ryker -konseptit.

Asiasta tiedotettaessa ei mainittu mitään mahdollisuudesta, että BRP toisi Alta Motorsin kehittämiä sähkömoottoripyöriä tuotantoon.

BRP on vuosien mittaan tuottanut erilaisia akkusähköisiä, hybridi-sähköisiä ja jopa polttoainekennolla varustettuja ajoneuvoja. Tämän julkistuksen myötä se astuu seuraavan askelen, esitellessään selkeästi fokusoidun näkymän sähköistämisen osalta.

Samalla BRP rekrytoi voimakkaasti väkeä sähköiseen T&K-tiimiinsä ympäri maailman ja sen kehitystyöhön osallistuu huippukykyjä mm. Suomesta. Odotamme mielenkiinnolla sähköistä Can-Amin versiota.

Mikäli olet kiinnostunut työpaikasta BRP:llä, voit tutkia asiaa täällä: careers.brp.com/electric. Jos haluat lisätietoja sähköistymisestä, löydät sitä täältä: http://news.brp.com/news-releases/news-release-details/brp-introduce-electric-models-each-its-product-lines-end-2026-0

Teksti Erkki Mäki, kuva BRP.