Chris Birch on voittanut endurossa Uuden-Seelannin mestaruuden peräti kahdeksan kertaa, lisäksi kolme kertaa Roof of Africa -rallin, ollut podiumilla seitsemän kertaa Red Bull Romaniacsissa ja voittanut sen 2010. Lisäksi hän on osallistunut menestyksekkäästi maailman kovimpiin endurokisoihin, kuten Erzbergiin, Red Bull Last Man Standing -kisaan, Hells Gateen jne. Lisäksi hän on Uuden-Seelannin menestyksekkäin Dakariin osallistuja päätyen 27:ksi kokonaiskisassa ja toiseksi ensikertalaisten joukossa 2012.

Mies on ajanut kilpaa yli 30 maassa ja ilmeisesti hänellä on valtava seikkailuvietti. KTM:n kumppani hän on ollut vuodesta 2007 lähtien.

Videolla Birch myös kertoo näkemyksensä uudesta Kotarista ja sen uudesta tekniikasta. Pyörässä on uusi kompaktimpi runko, pidempi takaswingi ja 1,6 kg kevyempi Euro 5 -moottori kuin aiemmin sekä päivitetyt ajotapavalinnat, paranneltu vetoluiston esto sekä Rally-valinta estottomaan päästelyyn. Ja hevosia ja vääntöähän riittää jakaa vaikka kaverinkin pyörään.

Voit katsoa videon myös täällä.

Aiheesta aiemmin: 

Päivän videot: trialmestari Toni Bou saa ison Honda Africa Twinin näyttämään lelulta!

Teksti Erkki Mäki, kuva videolta.