Marquez esiintyi torstaina kisaa edeltävässä lehdistökonferenssissa yhdessä sarjaa tällä hetkellä johtavan Johann Zarcon (Pramac Racing), Dohan voittajan Fabio Quartararon (Monster Energy Yamaha MotoGP), hänen tiimikaverinsa Qatarin GP:n voittajan Maverick Viñalesin, hallitsevan maailmanmestarin Joan Mirin (Team Suzuki Ecstar) ja viime vuoden kisavoittajan Miguel Oliveiran (Red Bull KTM Factory Racing) kanssa.

Marc Marquez kertoi, että on todella hienoa olla mukana kaikkien muiden kanssa kovan ja vaikean yhdeksän kuukauden jälkeen. Tänään hän ottaa tärkeimmän askelen kuntoutumisessaan, kun ajaa MotoGP-pyörällä.

Marc Marquez.

Marc Marquez.

 

"Ja on totta, että olen hermostunut. Minulla on perhosia vatsassani, eikä se ole normaalia minulle. Mutta tiedän, että kisan jälkeen ne ovat menneet, ja nyt on aika nauttia pyörästä taas. Tänään tapasin koko tiimin, sekä japanilaisen että espanjalaisen henkilöstön ja he ovat niin motivoituneita. Ja heti sanoin, että älkää unohtako sitä, että meillä ei ole tavoitteita tälle viikonlopulle. En ole sama Marc heti suoraan harjoituksista, tarvitsen aikaa. Kuntoutumisessani on edelleen kaksi asiaa: fyysinen ja mentaalinen. Olemme prosessissa, mutta olen todella onnellinen saadessani olla täällä ja odotan innolla ajamista," Marc Marquez avasi.

Millaista oli olla syrjässä kisoista?

"Se oli todella outoa varsinkin alussa, sitten jakson keskivaiheessa se oli jo normaalia, olin vain fani katsomassa tv:tä ja nauttimassa siitä. Oli vaikeaa päättää, etten kilpaile Qatar 1:ssä ja 2:ssa, tunsin itseni jo 100 % valmiiksi, mutta lääkärit estivät minua. Seurasin neuvoa. Mutta se oli kovaa yhdeksän vaikean kuukauden jälkeen, kun epäilin, pystynkö edes ajamaan enää, normalisoituuko käteni koskaan. Olin optimistinen, ja ihmiset ympärilläni auttoivat minua kovasti motivaation säilyttämisessä. Ja meillä oli päämäärä: ajaa MotoGP pyörällä jälleen."

Olosuhteet voivat perjantaina olla sekalaiset.

"En haluaisi ajaa MotoGP-pyörällä ensimmäistä kertaa pitkään aikaan sateessa! Mutta jos olen täällä, koska olen valmis ajamaan kaikissa olosuhteissa ja sataa, niin ajan. Tein yksityistestin kuukausi sitten, se oli edellinen kerta, kun ajoin pyörällä. Olin ajamassa flat track -pyörällä viime maanantaina, mutta kun viimeksi ajois oikealla pyörällä, niin se oli täällä kuukausi sitten. Rata oli hieno ja hyvä. Näillä kavereilla täällä itseluottamus on korkealla, minun itseluottamukseni ei ole sitä tällä hetkellä, olen eri tilanteessa ja aloitan askel askeleelta. Radalla tai ajalla ei ole väliä, nyt on minun alkukauden aikani ja odotan kovasti päästäkseni ajamaan Hondallani, Marquez kertoi.

Myös muilta kuljettajilta kysyttiin heidän tuntemuksiaan siitä, että kahdeksankertainen maailmanmestari palaa, ja kaikki ymmärsivät, miten raskaan vuoden hän oli kokenut jouduttuaan olemaan poissa niin pitkään vakavan loukkaantumisen vuoksi. Kaikki myös toivottivat hänet tervetulleeksi mukaan ja kertoivat kaivanneensa häntä.

Zarco johtaa sarjaa.

Zarco johtaa sarjaa.

Johann Zarco: "Se on hieno asia, ja oleellisinta on, että se on tärkeää Marcille. En osaa kuvitella, kun hän on sellainen kuin on, kaveri, joka on täynnä energiaa ja joutuu olemaan kotona ja pohtimaan, palautuuko hänen kätensä normaaliksi. Luulen että myös hänen faninsa ovat onnellisia, mutta tärkeintä se on hänelle itselleen. Osaan kuvitella ne perhoset hänen vatsassaan, joista hän puhui. Mutta olen onnellinen hänen puolestaan, että hän voi poistaa epäilyksensä."

Kakkosena sarjassa juuri nyt: Quartararo.

Kakkosena sarjassa juuri nyt: Quartararo.

Fabio Quartararo: "Se on hienoa hänelle niin pitkän ajan jälkeen, jonka on joutunut olemaan pääsemättä MotoGP-pyörän selkään ja mestaruuden kannalta. Kun olet kahdeksankertainen maailmanmestari, etkä ole päässyt ollenkaan mukaan 2020... se tuntui oudolta ja on hienoa, että hän palasi takaisin. Minusta tuntuu kuten jokaisesta, fanit mukaan lukien, että saada mukaan viime vuosien referenssi, vertailukohde, on hienoa."

Vinales on tiimitoverinsa kanssa samoissa pisteissä.

Vinales on tiimitoverinsa kanssa samoissa pisteissä.

Maverick Viñales: "Luulen että se on hienoa kaikille, jokaiselle... jos kuljettaja joutuu olemaan vuoden poissa, ja minulle kuljettajana se olisi todella vaikeaa aikaa. Joten olen todella iloinen, että hän voi olla täällä koska meidän tapamme nauttia elämästä on ajaa moottoripyörällä. Se on elämäntapamme. Joten mahdollisuus ajaa ja olla takaisin täällä, on jotain uskomatonta, ja uskon, että olemme kaikki onnellisia, koska kuljettajat voivat olla kilpailijoita radalla, mutta radan ulkopuolella meillä on hyvä tunnelma, ja se on tärkeää. Se, että kaikki kuljettajat ovat mukana, ja erityisesti saada Marc mukaan tänne, joka on yksi suurimpia mestaruuden tavoittelijoita, olen todella onnellinen hänen puolestaan."

Hallitseva maailmanmestari Suzukin Joan Mir.

Hallitseva maailmanmestari Suzukin Joan Mir.

Joan Mir: "Olen onnellinen Marcin puolesta, että hän on täällä, viime vuosina hän on ollut vertailukohde. Saada hänet takaisin tänne, on suuri mahdollisuus minulle oppia hänestä. Olen onnellinen siitä, että hän on palannut, on mielenkiintoista nähdä, miten kilpailukykyinen hän on, mutta täällä oleminen on ensi askel."

Oliveira voitti Portimaon kisan viime vuonna.

Oliveira voitti Portimaon kisan viime vuonna.

Miguel Oliveira: "En pysty lisäämään mitään erilaista siihen, mitä muut ovat sanoneet. Olen ilmeisen onnellinen hänen puolestaan, että hän voi olla normaali yksilö niin pahan onnettomuuden jälkeen ja kaiken sen jälkeen voi palata takaisin siihen, mistä hän pitää eniten, kuten kaikki meistä, eli ajamaan pyörillä. Kilpailullisen puolen osalta olemme kaikki hyvin innoissamme, sillä vaikka saimmekin hyviä tuloksia viime vuonna, meiltä puuttui luokan viime vuosikymmenen hallitsija, joten me kaikki olemme hieman motivoituneempia, kun hän on mukana."