Triumph SOS yhdistää sinut automaattisesti hädän hetkellä lähimpään ensiapupalveluun silloin, kun olet sen tarpeessa. Sovellus ja palvelu julkistettiin eilen, ja palvelu on käytettävissä mm. koko Euroopassa, Pohjois-Amerikassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

Sovellus on ladattavissa minkä tahansa pyörämerkin omistajalle, mutta ainoastaan Triumph-moottoripyörän omistajille kolmen kuukauden kokeilujakso on maksuton.

Appi on olennainen osa motoristin turvavarustelua, ja Triumph SOS on erityisesti räätälöity moottoripyöräilijöiden käyttöön. Se tarkkailee älypuhelimesi avainsensoreita havaitakseen ja todentaakseen onnettomuuden.

Sovellus on parhaimmillaan siellä, missä muutamat sekunnit voivat pelastaa henkiä. Triumph SOS on Googlen pilvipalveussa toimiva hälytysjärjestelmä, joka automaattisesti lähettää onnettomuuteen joutuneen kuljettajan aikakriittiset ja potentiaalisesti elämän kannalta tärkeät yksityiskohdat suoraan hälytyspalveluun sekunneissa sen jälkeen, kun ohjelmisto on havainnut ja vahvistanut validointiprosessin jälkeen onnettomuuden.

Ensivastepalveluun lähtee suoraan onnettomuuden täsmällinen sijaintipaikka, ajon suunta, pyörän yksityiskohdat, ja lääketieteellinen informaatio, jotka mahdollistavat sen, että apu saapuu paikalle nopeasti ja sitä tarjotaan tarpeen mukaisesti.

Edistyneitä piirteitä on mm. Auto-pause-teknologia, joka estää vahingossa tapahtuvan hälytyksen, joten voit täysin keskittyä ajamiseen.

Sovellus tarjoaa integroitua hälytyspalvelusuojaa niissä maissa, joissa se on käytössä. Triumph SOS on saatavilla kuukausittaista maksua vastaan. Sovelluksen käytön voi lopettaa ilman peruutusmaksua tai pitkäaikaisia sopimuksia.

Triumph SOS ei tallenna tai lähetä nopeus- tai telematiikkadataa ensivastepalveluille.

Sovellus on jo ladattavissa iOS- ja Android-sovelluskaupoista.

Teksti Erkki Mäki, kuva Triumph.