Viime viikolla legendaarisella Bonnevillen suolatasangolla oli vipinää ainakin Motuksen toimesta. Motus Motorcyclesin pääjohtaja Lee Conn teki 1650 cm3 työntötankomoottoristen luokassa maanantaina nopeusennätyksen 249,07 km/h, mikä ylitti edellisen AMA:n eli American Motorcyclist Association ennätyksen 205,31 km/h, joka oli ajettu Harley-Davidsonilla vuonna 2010. Conn pisti vielä paremmaksi seuraavana päivänä nostaen ennätyksen lukemaan 266,85 km/h.

Motuksen suunnittelujohtaja Brian Chase haastoi ennätyksen bensiinikäyttöisten tuotantomoottoripyörien luokassa torstaina päästen 263,9 km/h lukemaan. Entinen ennätys oli ajettu Harley-Davidsonilla vuonna 2006 ja se oli 212,97 km/h.

Ennätysten jälkeen pääjohtaja Conn totesikin, että Motus tekee nopeimmat moottoripyörät USA:ssa.

AMA:n pitää vielä virallisesti hyväksyä tulokset. Jotta ennätys noteerattaisiin, pyörillä pitää ajaa kaksi ajoa kolmen mailin eli 4,828 kilometrin mittaisella radalla meno- ja paluumatkana kahden tunnin sisällä. 

Moottoripyörät ovat näissä luokissa normaaleja tuotantopyöriä. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että ainoat muutokset mitä niihin saa tehdä on ajovalojen teippaaminen ja peilien poistaminen. Asiasta kertoi ensimmäisenä al.com

Motus ja Bonnevillen suolatasanko.