Vuosi sitten huhtikuussa, eli vuoden 2020 ensimmäisen osavuosikatsauksen yhteydessä Polaris tiedotti moottoripyörävalmistuksensa eli Indianin ja Slingshotin myynnin nousseen 7 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Liikevaihto oli 119,9 miljoonaa dollaria. Myynti oli kuitenkin miljoonan verran tappiollista.

Vuoden 2021 ensimmäinen neljännes oli vielä menestyksekkäämpi. Moottoripyörien myynti kasvoi 31 prosenttia 165,6 miljoonaan dollariin. Ja se oli voiton puolella 8 miljoonan dollarin verran.

Mp-segmentin myyntiä vetivät kasvuun sekä Slingshotin, Indianien että varusteiden ja tarvikkeiden kauppa. Tulosparannus johtui suuremmasta myyntimäärästä ja alentuneista myynninedistämiskuluista.

Indian valtaa yhä enemmän alaa Harley-Davidsonilta Yhdysvaltain markkinoilla, sillä sen kaupankäynti kasvoi siellä yli 50 prosenttia raskaiden ja keskiraskaiden moottoripyörien markkinoilla. Markkinoiden yleinen kasvu oli 25 % nurkilla.

Koko Polaris-konsernin kvartaalin myynnistä Indianin osuus jää vielä silti alle kymmenennen osan, sillä sen liikevaihto oli 1,951 miljardia dollaria. Polaris-konsernin myynti kasvoi jaksolla peräti 39 prosenttia ja kaikki sen liiketoimintasegmentit kasvattivat myyntiään.

Polaris kasvatti liikevaihdon kasvuodotusarviotaan tulevalle vuodelle 18 - 21 prosenttiin.

Teksti Erkki Mäki, valokuvat Indian Motorcycles.