MV Agusta ilmoitti korottavansa osakepääomaansa 30 miljoonalla eurolla tukeakseen jatkuvaan globaaliin kasvuun tähtäävää viisivuotisliiketoimintasuunnitelmaansa. Yrityksen oman pääoman nostaminen 70 miljoonaan euroon merkitsee myös myönteistä, lopullista ja varhaista liiketoiminnan saneerausohjelman sekä kaikkien velvotteiden päättymistä luotottajien suhteen. Kyse on poikkeuksellisesta positiivisesta saavutuksesta, jonka mahdollisti MV Agustan osakeenomistajien tuki.

Toisin sanoen lisärahoitus tuli venäläisen Sardarovin perheen taskusta. Se on omistanut MV:n koko osakekannan vuodesta 2019 lähtien ja sijoittanut kaikkiaan yli 150 miljoonaa euroa yrityksen liiketoimintaan tukeakseen sen operaatioita ja uuden teollisen liiketoiminnan suunnitelmaa.

"MV Agusta on nyt vahvassa asemassa noustakseen seuraavalle portaalle strategiansa toteuttamiseksi, keskittyen kehittämään uusia moottoreita ja malleja, laajentamaan brändiä uusille segmenteille, kuten seikkailu-, sähköiseen ja urbaaniin liikkuvuuteen yhtä lailla kuin vahvistamaan yrityksen globaalia myyntiverkostoa", todetaan yrityksen tiedotteessa. 

"Tällaisen historiallisen italialaisen yrityksen uudelleenkäynnistämisellä on myönteisiä vaikutuksia myös paikalliseen yhteisöön helpottamalla työllisyystason säilyttämistä ja edistämällä Italian taloutta vaikeiden vuosien 2020 - 2021 aikana."

– Eräs ensimmäisistä tavoitteistani oli panna piste yrityksen kokemille talousvaikeuksille ja luoda teolliset ja kaupalliset rakenteet kasvua varten. Tänään kaikki nämä tavoitteet on saavutettu täysin, ja voimme tarkastella tulevaisuutta uuden luottamuksen merkeissä samalla kun jatkamme matkaamme yhdestä menetystuotteesta seuraavaan. Tämä pääomaruiske tehostaa kirjaimellisesti liiketoimintaamme kaikilla rintamilla designista kehitystyöhön ja uusien häkellyttävien pyörien tuotantoon ja tarjoamaan maailmanluokan palvelua asiakkaillemme sekä laajentamaan maailmanlaajuista jälleenmyyjäverkostoamme. Vuonna 2021 odotamme liikevaihdon arvon ylittävän ensi kertaa 100 miljoonan euron rajapyykin ja kolminkertaistamme suorituskykymme seuraavan kolmen vuoden aikana, kertoi MV Agusta Motor S.p.A:n pääjohtaja Timur Sardarov.

Teksti Erkki Mäki, kuva MV Agusta.