Noken takana on Fuz Desingns -niminen yritys. Noke-nimi on lyhennys sanoista No key - eli ei avainta. Lukko voidaan avata joko iPhone- tai Android-älypuhelimella Bluetoothin kautta tai "sähköttämällä" lukon kieliosasta. 

Lukko ja älypuhelin paritetaan Bluetoothin kautta keskenään. Kun olet lukinnut moottoripyöräsi ja palaat takaisin, paina vain lukon salpaa, ja se aukeaa. Parasta asiassa on, että yhteys toimii ilman, että sinun tarvitsee edes ottaa puhelinta esille, riittää että siinä on virtaa ja se on päällä. Puhelin ottaa painalluksen seurauksena tulevan Bluetooth-viestin vastaan ja lähettää avausviestin lukolle.

Noken sisäänrakennettu paristo kestää noin vuoden. Laite on vedenpitävä ja ensisijaisesti suunniteltu polkupyöräkäyttöön. Mikäli sellaisen hankkii, kannattaa etsiä tukevampi vaijeri tai ketju, kuin mitä Noken mukaan tarjotaan. 

Noke-riippulukko ja älypuhelin. Tarvitset lisäksi vain vaijerin tai ketjun lukitaksesi moottoripyöräsi.

Kuten muissakin vastaavissa ratkaisuissa, voit lähettää koodin lukon avaamiseksi älypuhelimella myös ystävillesi. Ja jos Noken paristo lakkaa toimimasta, voit avata lukon morsettamalla ennakolta lukkoon asentamasi koodin, esimerkiksi --- ––– ---; kolme lyhyttä, kolme pitkää, kolme lyhyttä painallusta.

Ettei totuus unohtuisi, Nokea voi käyttää mihin tahansa samaan käyttötarkoitukseen kuin mitä tahansa riippulukkoa, vaikka baarikaapin tai kellarin oveen.

Yritys hakee Kickstarterin kautta 100 000 dollarin rahoitusta, joka on tähän mennessä ylimerkitty jo 4,4-kertaisesti eli Noken keräämä summa on 445 389 dollaria. Hankkeen rahoitushaku päättyy vasta reilun parin viikon kuluttua eli 17.9.

Tuote on tyylikkään ja yksinkertaisen näköinen ja selvästi osuu ainakin rahoituksen perusteella johonkin sellaiseen tarvekoloon, jolla on kysyntää. Rahoitukseen on osallistunut jo 4284 henkilöä. Nyt-hinta on 59 dollaria, rahoituskierroksen päätyttyä hinta nousee 89 dollariin. 

Oheinen juttu julkistettiin Motouutiset.fi-moottoripyörälehdessä alun perin 1.9.2014. Noke on edelleen hengissä ja sen avaimeton lukkovalikoima on laajentunut kattamaan miltei kaikki mahdolliset tarpeet.