Koeajamaan pääsee samalla kertaa useiden moottoripyörämaahantuojien uutuuksia. Mukana ovat BMW, Ducati, Harley-Davidson, Honda, Husqvarna, Indian, KTM, Triumph ja Yamaha. Osallistujalista päivittyy vielä. Koeajossa mukana olevat moottoripyörät julkaistaan 10.5. ja ne vaihtelevat hiukan paikkakunnittain.

Tänä vuonna koeajoihin pitää rekisteröityä ennakkoon ja koeajajalla pitää olla omat ajovarusteet, vähintään kypärä. Rekisteröityminen aukeaa 10.5. Rekisteröinnissä saadulla ajajanumerolla varataan moottoripyörät paikan päällä. Moottoripyöriä ei voi varata koeajoon ennakkoon.

Suuri koejopäivä Helsinki 2019.

Suuri koejopäivä Helsinki 2019.

Turvallisuus huomioidaan tarkasti

Moottoripyörien koeajot järjestetään neljän paikkakunnan messukeskusten pysäköintialueilla, joissa huomioidaan turvavälit, jaossa on kasvomaskeja ja käytössä käsidesit. Kulkusuunnat määritellään alueella ja kaikki käyttävät omia kypäriä. Koeajamaan pääsee lähialueen ajoväylille.

”Seuraamme tarkasti määräyksiä ja rajoituksia, jotka koskevat tapahtumien järjestämistä,” kertoo tapahtumasta vastaava Niko Kantola Messukeskuksesta. ”Nyt on ensimmäinen tilaisuus nähdä uudet mallit ja koeajaa niitä, sillä perinteisiä helmikuun MP-moottoripyörämessuja ei voitu järjestää. Koeajopäivät järjestettiin edellisen kerran 2019 ja silloin kolmella paikkakunnalla järjestetyissä koeajoissa oli yli 1200 koeajajaa. Saamamme palaute oli erittäin positiivista. Tällaista tapahtumaa tarvitaan.”

”Moottoripyörien kauppa käy kuumana. Haluamme ottaa nyt askeleen kohti normaalia ja esitellä uutuusmallit motoristeille Moottoripyörien suurissa koeajopäivissä. Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden koeajaa erimerkkisiä moottoripyöriä ja paikalla on asiantuntijoita kertomassa tarkempaa tietoa moottoripyöristä. Vertailu on helppoa eri merkkien ja mallien välillä. Jokainen löytää varmasti mieluisensa moottoripyörän,” uskoo Teknisen Kaupan liiton Moottoripyöräjaoston uusi puheenjohtaja Jarkko Tuomisto.

Suuri koejopäivä Helsinki 2019.

Suuri koejopäivä Helsinki 2019.

”Tiedän, että tätä tapahtumaa odotetaan kovasti. Tänä vuonna tapahtuman merkitys korostuu entisestään, sillä uutuusmalleja esitellään nyt ensimmäistä kertaa näin laajasti. Erikoinen vuosi viivästytti moottoripyörien saantia Suomeen, mutta nyt ne ovat täällä. Moottoripyörien kysyntä on suurta, joten kannattaa toimia nopeasti, jos tahtoo uuden moottoripyörän kesäksi.”

Moottoripyörien suuret koeajopäivät järjestetään Helsingissä 25.5., Jyväskylässä 26.5., Tampereella 27.5. ja Turussa 28.5. Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston toimeksiannosta. Valtakunnallinen Prätkällä töihin -päivä on 4.6.2021.