Bajaj Auto ja KTM:n emoyhtiö Pierer Mobility ovat tiedottaneet suunnitelmistaan yhteistyössä kehittää sarjan sähkömoottorisia kaksipyöräisiä 4-11 kilowatin teholuokissa. 

Valmistajien tavoitteena on tulla johtavaksi valmistajaksi segmentissä. Tuotteet valmistetaan tällä tietoa Bajaj'in tehtailla Intiassa. Osana projektia Husqvarnalla on työn alla sähköiset e-Pilen-kevytmoottoripyörä sekä e-skootteri.

Yhteistyökumppaneiden arvioiden mukaan olemassaolevasta 50 cm3 - 125 cm3 välisestä skootteri- ja moottoripyörämarkkinasta muuttuu sähköiseksi seuraavan kymmenen vuoden aikana jopa 50 prosenttia.

Tällä hetkellä Bajaj valmistaa Chetak-nimistä sähköskootteria Punen tehtaillaan. Mallin suunnittelusta ja valmistuksesta on vastannut Bajaj.

Husqvarna E-Pilen konsepti.

Husqvarna E-Pilen konsepti.

Husqvarna puolestaan esitteli hiljattain E-Pilen-konseptin. Sen muotoilu on lainaa merkin Vitpilen ja Svartpilen-malleista. Pyörässä on 8 kilowatin sähkömoottori ja tulossa on epäilemättä aikanaan myös muita versioita. Moottorin voima välitetään takapyörälle ketjulla. Toimintamatka latauksella on noin 100 km. Malli tulee myyntiin 2022 ja sen valmistetaan Bajaj'in tehtaalla Chakanissa Punessa.

Husqvarnalta on myös tulossa sähköinen skootteri. Siinä on 4 kilowatin tehoinen moottori ja se perustunee ainakin osittain Bajaj Chetakiin. E-skootteri tulee markkinoille niin ikään 2022.

Asiasta kertoi Autocar India.

Aiheesta aiemmin:

Husqvarnalta tulossa sähköinen E-Pilen jo vuonna 2022?