Päivän ensimmäisen kilpailuerän tiukasta taistelusta huolimatta lahtelainen oli maalissa viides. Hän kävi erän viimeiset kierrokset tiukkaa taistelua nelossijasta Eemil Silanderin kanssa, mutta ei onnistunut ohituksessaan. Toisessa erässä Matikainen hieman epäonnistui lähdössä eikä saanut ajorytmiään aivan ensimmäisen erän kaltaiselle tasolle ollen maalissa kuudessa.

Päivän päätti tälle kaudelle uutuutena tullut superfinaali, jossa kilpailee MX1-, että MX2-luokkien päivän 20 parasta yhteistulosten perusteella. Superfinaalissa Husqvarna-kuljettaja ampaisi lähdöstä kärkeen, mutta taipui erän aikana muutaman sijan alaspäin ollen maalissa neljäs.

– Varsinkin kilpailuerissä ajo ei miellyttänyt itseä ja en yksinkertaisesti saanut tarpeeksi vauhtia pidettyä radalla. Kausi on kuitenkin vielä nuori ja pisteitä on paljon jaossa, niin tästä lähdetään jatkamaan kautta kohti hiekkaratoja, Matikainen viittasi kauden Karkkilaan kilpailuun, mikä on kauden ainoa saviradan kilpailu SM-sarjassa.

Kun päivän yhteispisteet lasketaan yhteen jatkaa Kytönen Motorsport-kuljettaja SM-sarjassa viidennellä sijalla kauden seuraavaan SM-osakilpailuun kesäkuun toisena viikonloppuna Siilinjärvellä.