MX1-luokan ensimmäisessä erässä Haavisto kärsi pahasta käsien puutumisesta ja oli maalissa kuudes. Makkonen puolestaan esitti kauden parasta ajamistaan ja nousi heikosta lähdöstä huolimatta kahdeksanneksi. Toisessa MX1-luokan erässä ylöjärveläinen Haavisto sai kroppansa toimimaan jo paremmin ollen maalissa kolmas ja Makkonen puolestaan oli kymmenes.

Päivän päättävässä superfinaalissa Haavisto paransi menoansa entisestään ja ajoi hienosti toiseksi, mikä takasi samalla hänelle SM-avauksesta toiseksi korkeimmat SM-pisteet Miro Sihvosen jälkeen. Haaviston tiimikaveri Teemu Makkonen ei täysin onnistunut superfinaalin lähdössäkään ja oli maalissa sijalla 14.

– Päivän edetessä meno vain parani. Aamun aika-ajossa en saanut sellaista kierrosta, mitä olisin halunnut ja tänä vuonna monessa kisassa ensimmäisessä erässä käsien puutuminen on todella paljon haitannut menoa. Nyt sain kroppaa paremmin toimimaan päivän edetessä ja lopputulos on lopulta ihan hyvä. Vielä on töitä tehtävänä, mutta tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa SM-osakilpailua, Haavisto kertoi päivän jälkeen.

– Normaalisti lähdöt on ollut vahvuuteni, mutta tänään ne eivät onnistuneet. Ajo oli kuitenkin ihan hyvää päivän aikana eikä isompia virheitä tullut. Viimeisessä superfinaali erässä harmittavasti sammutin pyörän vielä viimeisellä kierroksella ja kilpakumppani pääsi ohitse, Teemu Makkonen kertasi päiväänsä.

Motocrossin SM-sarja jatkuu kolmen viikon päästä Siilinjärvellä, mutta Silve Racing kuljettajien kilpailukausi jatkuu jo tulevana viikonloppuna Kuopiossa TOP250-luokan kilpailussa.