Käytetyn ajoneuvon ostossa läpinäkyvä rekisteri, johon on merkitty kaikki ajokilometrit, mitä kulkineella on sen eliniän aikana ajettu, voi mahdollistaa turvallisen kaupan. 

Alankomaiden autorekisterikeskuksella (RDW) on olemassa tällainen autoille tarkoitettu julkinen rekisteri, joka laajenee heinäkuun 1. päivä koskemaan myös moottoripyöriä.

Käytännössä järjestelmä toimii siten, että auto- ja moottoripyörähuollot merkitsevät huollon yhteydessä ajokilometrit tietokantaan. Rekisteröinti luo täydellisen tietueen jokaisesta huolletusta ajoneuvosta, josta selviävät huoltopäivämäärät ja siihen päivään mennessä ajetut kilometrit.

Rekisteri on julkinen, joten kuka tahansa ajoneuvon ostajakandidaatti voi tarkastaa haluamansa ajoneuvon tiedot, kertoo Webbikeworld.

Rekisteröinti ei kuitenkaan ole pakollista, eikä ajoneuvon omistajan tarvitse lähteä mukaan järjestelmään. Edut kuitenkin ovat sekä ostajan että myyjän kannalta kiistattomat.

Autojen osalta RDW:n rekisteri on ollut menestys ja säästänyt monelta käytetyn ajoneuvon ostajalta vaivaa ja rahaa. Ja tämän rekisterin käyttöönoton jälkeen ostaja on voinut valita ostaakseen sellaisen auton, jolla on aukoton huolto- ja kilometrihistoria. Tästä tuskin on haittaa kenellekään.