Andromeda Moto käyttää erittäin vahvoja synteettisiä materiaaleja, kuten kuten korkean molekyylipainon omaavaa polyetyleeniä (UHMWPE). Materiaalia käytetään esimerkiksi astronauttien puvuissa Kansainvälisellä Avaruusasemalla. Se on ohuempaa ja hankauskestävämpää kuin eläimen nahka.

Andromeda toimii Vitoria-Gasteizissa Espanjassa, ja sen pääjohtaja Mario Alonso sai idean brändistä tajuttuaan, miten vaikeaa on vegaanisena kuljettajana löytää itselleen moottoripyöräajoasua. T&k-vaiheen jälkeen NearX-asu saatiin kehitettyä ja sitä myydään jo 15 maassa, mukaan lukien USA, Englanti, Italia ja Australia.

– Synteettiset materiaalit paranevat jatkuvasti ja niiden mahdollisuudet ovat miltei äärettömät ja ne kohtelevat kunnioittavammin sekä eläimiä että ympäristöä.

Vegaaninen Andromeda NearX ajoasu.

Vegaaninen Andromeda NearX ajoasu.

Yhdistetyn turvallisuuden ja veganismin filosofian alla yritys on kehittänyt kisa-ajoasuja, takkeja ja ajohansikkaita, joiden tuottamiseen käytetään 566 kertaa vähemmän vettä kuin perinteisten nahkatuotteiden.

Yritys etsii par aikaa investoijia ja suunnittelee samalla liittyvänsä mukaan moottoripyöräkisojen huipulle, MotoGP-sarjaan. Se aikoo keskittyä muuttamaan teollisuudenalaa sisältäpäin todistaen samalla, että eläinten nahkojen käyttäminen ei ole välttämätöntä korkeimman tason turvallisuuden saavuttamiseksi sekä ottamalla samalla pienen askelen kohti vegaanimpaa tulevaisuutta.

Esimerkiksi NearX-puku tehdään käytännössä mittatilaustyönä, ja sen hinta on 1477 euroa. Puvun saa joko yksi- tai kaksiosaisena. Valmistaja lupaa vedenpitävyyttä ja parempaa käyttömukavuutta kuin nahkapuvulla. Lisäksi vaikka suojaustaso on sama, asu on kevyempi. Asiasta lisää Andromedan sivuilla täällä.