StepOneTechin Suomen maajohtaja Vesa Vainen mukaan myös moottoripyöräilijä voi nyt eFlexMoto Pro -teknologian avulla valita edullisimman polttoaineen.

"Lisäksi monelle erittäin rakasta harrastusta voi nyt toteuttaa ajamalla kotimaisella E85-bioetanolilla ilman turhaa huolta ympäristön kuormittamisesta”, Vaine toteaa. ”eFlexMoto Pro -teknologia on patentoitu Yhdysvalloissa asti, joten voimme puhua ainutlaatuisesta suomalaisesta cleantech-innovaatiosta.”

Pelkästään Suomessa etanolipäivitys on mahdollista tehdä arvioilta yli sataantuhanteen moottoripyörään. Globaalisti E85-päivityksen kanssa yhteensopivia moottoripyöriä löytyy satoja miljoonia.

Kun moottoripyörä tai mönkijä päivitetään kulkemaan bioetanolilla, vähenevät samalla fossiilisen öljyn kulutus ja ilmastopäästöt jopa 80 prosenttia.

E85-päivityksessä moottoripyörään tai vaikka mönkijään asennetaan lisälaite, jonka jälkeen ajoneuvo on flexifuel-kulkuneuvo eli se voi käyttää E85-biopolttoainetta tai bensiiniä tai mitä tahansa niiden sekoitusta. E85-päivitys maksaa avaimet käteen periaatteella asennettuna alle 600 €, kerrotaan StepOneTechin tiedotteessa.