Le Mansin avausosakilpailussa on mukana 14 paria ja ainoana suomalaiskaksikkona kilpailuun starttaa viisinkertainen maailmanmestari Pekka Päivärinta kyydissään Kim Friman. Superside-sarjan kilpailut edeltävät perinteistä Le Mansin moottoripyörien 24-tunnin kilpailua. Ranskan osakilpailuviikonlopun ensimmäinen Superside-kilpailu ajetaan perjantaina iltapäivästä ja toinen lauantaina aamupäivällä.

Päivärinnan Team 44 Racing starttaa avaukseen maltillisin mielin, sillä kilpailu on Päivärinnan matkustajalle, Kim Frimanille ensimmäinen startti muutamaan vuoteen. Sastamalasta kotoisin oleva 39-vuotias Kim Friman on kertaalleen ollut Päivärinnan purkkiorjana SM-osakilpailussa Virtasalmella vuonna 2015. Vaikkei Friman ole Päivärinnan pyörän menoa tasapainottanut, on hänellä monivuotinen vankka kokemus muiden suomalaispilottien matkustajan tehtävistä.

Uusi purkkiorja ja vähäiset testikilometrit pitävät Päivärinnan odotukset avauskilpailusta maltillisina.

– Katotaan nyt miten menee. Pääasia on pitää pyörät alapuolella ja pelit ja ukot ehjinä, sillä sarja on pitkä. Podiumpaikka ei ole selvyys. Pääasia on ottaa niin paljon pisteitä kun mahdollista, kaavailee Keravan moottorikerhoa edustava Päivärinta.

Päivärinnan pyöräkunnalla on vaatimattomat 300 kilometriä ajoharjoittelua takanaan ennen MM-avausta, joten keskiviikkoinen puolituntinen vapaa harjoitussessio oli enemmän kuin tarpeen ja suomalaispari haki tuntumaa ranskalaisrataan.

– Pikkasen pitää vielä ajella, että Kimi tottuu menoon ja eka puolen tunnin treeni vedettiin opetellen. Kolme sekuntia pitää kierrosaikaa parantaa, niin ollaan jo lähellä. Huomenna pitää ruveta kiristämään, sanaili Päivärinta viitaten torstaiseen aika-ajosessioon.

Superside-sarja jatkuu avauskilpailun jälkeen Unkarin Pannoniaringillä kesäkuun lopulla ja heinäkuun alussa Donington Park -radalla Isossa Britanniassa. Heinäkuun lopulla ajetaan Hollannin Assenissa ja elokuussa Kroatian Rijekassa. Sarjan kolme viimeistä osakilpailua kaasutellaan Saksan Oscherslebenissä, Ison Britannian Brands Hatch -radalla ja päätöskilpailu Portugalin Estorilissä lokakuun viimeisenä viikonloppuna.