Perjantaina Päivärinta/Haas-kaksikko kaasutteli koko kilpailun kärkijoukossa ja saavutti ruutulipun neljäntenä hieman vajaat 4 sekuntia voittoon ajaneen Tim Reeves/Kevin Rousseau pyöräkunnalle hävinneenä. Sveitsiläispilotti Marcus Schlosser/Marcel Fries oli toinen ja brittiläisranskalainen kaksikko Ellis Todd/Emanuelle Clement kolmas.

– Oli vähän epävarma olo kun lähdettiin perjantain kilpailuun. Ilsellä oli ollut ajotauko keväisen loukkaantumisensa jälkeen ja alla oli aika vähän kilometrejä. Se huoletti, että jaksaako hän 18 kierrosta kun oli helteinen keli. Hyvin hän kesti ja pyörä oli hyvä ajaa. Hyvin kestettiin kärjen vauhdissa mukana, summasi Päivärinta perjantaisen kilpailun ja löysi lisää positiivisia merkkejä.

– Kierrosajat oli hyviä, vissiin parhaita mitä olen täällä ajanut.

Lauantaisessa kilpailussa Päivärinta/Haas paransi pykälällä päästen kipuamaan kisan päätteksi podiumille. Lauantain 18 kierroksisen voitti Sclosser/Fries ja Ellis/Clement oli toinen. Ero kärkeen venähti kuitenkin isommaksi kuin perjantaina. Pilotti otti kyydin puutteen omalle kontolleen.

– Lauantaina oli eri tilanne. Kisa oli rankka minullekin. En pystynyt ajamaan täysiä koko 18 kierrosta kun kisa on niin kovaa, että on oltava naru tiukalla koko ajan. En olisi pystynyt haastamaan, mutta olisin voinut seurata kärkiukkoja lähempänä, jos olisin jaksanut painaa. Se, että oltiin kolmosia, niin siinä oli mukana toisten epäonnea, kertoi Päivärinta viitaten Tim Reevesin vaihdekepin katkeamiseen.

Kahdeksan osakilpailuviikonloppua ja 16 kisastarttia käsittävä Superside-sarja jatkuu Unkarin Pannoniaringillä kahden viikon kuluttua. Päivärinnan pyöräkunta on sarjapisteissä neljäntenä , mutta valmistautuminen toiseen osakilpailuun sujuu uutta purkkiorjaa metsästäen.

– Pisteitä on vielä paljon jaossa, mutta minun pitää pystyä petraamaan omaa kisavauhtia. Todellinen ongelma on se kun Kimi putosi kyydistä ja loukkaantui. Hänen kautensa on ohi. Kisapromoottori ja kaikki hakee nyt minulle purkkaria, sillä Ilse ajaa skottisarjaa enkä tiedä miten kalenterit osuu kohdalleen. Katotaan mitä löytyy, tässä on vain viikko aikaa, mietiskelee Päivärinta.

Ratamoottoripyöräily Superside-sarja 1/8 osakilpailuviikonloppu tulokset:

Le Mans superside 1. kilpailu 18 ratakierrosta.

1.Tim Reeves/kevin Rousseau GBR/FRA LCR-Yamaha 31:52.935, 2. Marcus Schlosser/Marcel Fries SUI LCR-Yamaha +0.901, 3. Ellis Todd/Emmanuelle Clement GBR/FRA LCR-Yamaha +1.129, 4. Pekka Päivärinta/Ilse de Haas FIN/NED LCR-Yamaha +3.834, 5. Stephen Kerhaw/Ryan Charlwood GBR LCR-Yamaha +5.896

Le Mans superside 2. kilpailu 18 ratakierrosta.

1. Marcus Schlosser/Marcel Fries SUI LCR-Yamaha 18 kier 31:35.911, 2. Ellis Todd/Emmanuelle Clement GBR/FRA LCR-Yamaha +10.104, 3. Pekka Päivärinta/Ilse de Haas FIN/NED LCR-Yamaha +18.546, 4. Ted Peugeot/Vincent Peugeot FRA LR-Yamaha +19.039, 5. Tim Reeves/kevin Rousseau GB/FRA LCR-Yamaha +31.738

Tilanne sarjassa 2/16 osakilpailun jälkeen 1. Schlosser/Fries 45, 2. Reeves/Rousseau 36, 3. Todd/Clement 36, 4. Päivärinta/Haas 29, 5. Peugeot/Peugeot 22