Aiempi ennätys oli 89 metriä ja se kesti 17 vuoden ajan, kunnes Intiassa Udaipurissa Rajasthanissa asuva freestyle-kuljettaja Rohitesh Upadhyay onnistui ajamaan yli kuusi kertaa pidemmälle. Uusi ennätyslukema on nyt 567 metriä.

Oheisella videolla on pieni pätkä Rohiteshin yrityksestä. Se alkaa kohdassa 0:15 ja päättyy 27 sekunnin kohdalla. Videonpätkä ei paljasta, käyttääkö hän kauko-ohjainta tehonsäätelyyn, vai onko kaasu lukittu paikalleen. Niin tai näin, temppu kertoo huippuluokan  osaamisesta, taidosta ja myöskin fyysisestä kunnosta.

Yhdeksän minuutin ja 38 sekunnin mittainen Guinnessin huhtikuussa tehtyjen maailmanennätysten video sisältää toki muutakin mielenkiintoista, kuten yhden käden punnerrukset minuutissa lyömällä käsiä yhteen joka punnerruksen välillä (37!), ja pisimmälle lingotun ja suulla kiinniotetun vaahtokarkin (68,34 m!) maailmanennätykset.

Upadhyay teki ennätysyrityksensä jo lokakuussa 2019, mutta sen hyväksyntä varmistui vasta huhtikuussa 2021.

Upadhay suhtautuu äärimmäisen vakavasti freeride-moottoripyöräilyyn ja kertoi harjoitelleensa tätä suoritusta varten vuodesta 2015 lähtien. Hän pitää sitä erittäin vaativana sen luonteen ja moottoripyörän ominaisuuksien vuoksi ja kertoo joutuneensa jo pudottamaan painoaan ennen ennätysyritystä ollakseen varmasti huippukunnossa.

Guinnessin sivustolla pääset tutustumaan Upadhyayn ennätykseen tarkemmin. Oheisen videon voit katsoa myös täällä.