Hannes Soomer.

Lauantai-iltapäivän kilpailu starttasikin suunnitellusti, mutta alkupuolella kisaa neljännen mutkan jarrutus epäonnistui, ja Soomerin kisa päättyi hietikolle. Takala teki lauantain kisassa huiman nousun ja ajoi MM-pisteille, ollen kaatumisten värittämässä kisassa ja edempänä ajaneen kuljettajan saaman rangaistuksen myötä loppujen lopuksi sijalla 14.

Sunnuntaina Hannes Soomerin kisa oli alusta asti aika hankala, eikä luottoa eturenkaaseen löytynyt. Hän kuitenkin taisteli itsensä maaliin sijalle 10. Vertti Takalan sunnuntain kisa näytti ajollisesti vieläkin paremmalta, mutta pieni ajovirhe radan viimeisessä mutkassa aiheutti kaatumisen, ja kisa päättyi keskeytykseen.

”Viikonloppuna oli paljon hyviä asioita ja kokeiltiin uusia juttuja, mitkä näyttivät toimivan hyvin. Kuitenkaan siinä tärkeimmässä, eli kisassa ei onnistuttu olemaan tarpeeksi nopeita,” miettii Kallio Racingin tallipäällikkö Vesa Kallio. ”Vertille Misanon rata oli uusi tuttavuus, ja ei varmasti ollut helppoa missään vaiheessa viikonloppua. Viiden viikon kesätauko tulee nyt sopivaan kohtaan. Meidän on analysoitava asioita tarkasti ja yritettävä kehittää pyörää paremmaksi ja kuskeille sopivammaksi, ja löytää se nopeus ja varmuus kilpailuihin.”

Hannes Soomer:

”Kaiken kaikkiaan viikonloppu oli ok, mutta tulokset eivät olleet ok. Lauantain kisassa tein virheen ja sunnuntaina oli outo päivä. Kaikki kärsivät helteestä, mutta jostain syystä me kärsimme paljon enemmän. Kaatuminen ja sija 10 eivät olleet sitä, mitä olin suunnitellut tälle viikonlopulle, mutta kisoja on vielä paljon jäljellä.”

Vertti Takala:

Vertti Takala.

”Oli aika haastava viikonloppu. En ole aikaisemmin ajanut Misanossa ja rata on aika haastava, paljon teknisiä paikkoja. Se näkyi ajamisessa pitkin viikonloppua. Toisesta kisasta oli tulossa ihan hyvä tulos, mutta oman pienen ajovirheen myötä lähti keula alta ja pisteet hukkaan sen myötä. Mutta siitä täytyy oppia ja nyt keskitytään seuraavaan kisaan. Kiitos tiimille oikein mainiosta työstä läpi viikonlopun, he tekivät taas kovasti hommia.”

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-sarja jatkuu kesätauon jälkeen Alankomaissa, Assenin radalla 23.-25.7.2021.

Kilpailujen tulokset löydät lauantain osalta täältä ja sunnuntain täältä. MM-pistetilannetta voit seurata täällä.