Alex Harvill oli torstaina harjoittelemassa Grant Countyn kansainvälisellä lentokentällä Moses Lakessa Washingtonissa yritykseensä rikkoa nykyinen 351 jalan, 107 metrin mittainen hyppyennätys rampilta maalle. Hänen tarkoituksenaan oli tehdä ennätyshyppy näinä päivinä.

Harjoitushyppy jäi lyhyeksi, hän putosi maahan aiemmin kuin piti, ja lensi pyöränsä, Suzuki 450:n, päältä. Harvill kuljetettiin helikopterilla sairaalaan, mutta hänet julistettiin myöhemmin menehtyneeksi vammoihinsa. Todistajien mukaan hänen kypäränsä lensi törmäyksen yhteydessä hänen päästään.

Harvillin nimissä oli vanhastaan vuonna 2013 tehty maailman pisin hyppy maalta - maalle, jossa hän lensi 297 jalkaa, 88,7 metriä.

Ennätys, jota Harvill yritti rikkoa, on Robbie Maddisonin nimissä ja vuodelta 2008.

Harvillia jäivät suremaan muiden sukulaisten ja ystävien lisäksi vaimo Jessica sekä pojat Willis ja Watson. Perheen selviämiseksi on perustettu Gofundme-lahjoitustili.

Harvillin perhe kommentoi tapahtunutta seuraavasti: "Vaikka tämä on ilmeisesti hyvin traaginen tapahtuma, Alex oli tekemässä sitä, mitä hän rakasti tehdä. Kiitämme kaikkia saamastamme tuesta." 

Asiasta kertoi mm. Oregon Live.