Lauantaina aika-ajoista lähtien meno näytti hyvältä kaikkien kuskien osalta. Teknisiä haasteita ei ollut ja kuskeilla oli hyvä fiilis pyöristä.

Lauantainen aika-ajo antoi jo hiukan osviittaa siitä mihin kuskit pystyvät viikonlopun kisoissa. Niko Mäkinen summaa omaa taktiikkaansa aika-ajoon näin. ”Suunnitelmana on ottaa alkuun nopeat kolme kierrosta ja katsoa mihin se riittää, jotta saadaan säästeltyä eturengasta kisaan. Sijoitus aika-ajoissa oli selkeä joten se sai riittää”.

Niko Lehtiranta puolestaan kommentoi aika-ajoja vähäsanaisesti vaikka saatu sija 7 ei ollut yhtään pöllömpi.

Tiimin kuopus, Lenni Klemetti puolestaan näytti kyntensä jo heti aika-ajoista lähtien ja tämän ollessa Lennin ensimmäinen kisa 600cc luokassa olivat tulokset upeita. ”Eihän tässä voi olla kuin tyytyväinen kaikkien kuskien suoritukseen” Summailee tiimipäällikkö Jani Rättö.

Aika-ajotulokset: Superstock 600: Niko Lehtiranta 2, Lenni Klemetti 6. Superbike: Niko Mäkinen 2.

Lauantain kisaan startattiin aika-ajojen lailla, hyvin helteisessä ja aurinkoisessa kelissä. Niko Lehtiranta nappasi hyvän startin ja se näkyi heti tulostaulukossa. Niko Lehtiranta kävi tiukkaa kamppailua Tuomas Kestin kanssa kärkipaikasta ja Lenni pysytteli upeasti kärkikolmikossa koko kisan. Uskomattoman tiukan kisan lopullinen tulosjärjestys oli seuraava:

Lauantain kisatulokset:

• 1. Niko Lehtiranta
  • 2. Tuomas Kesti
  • 3. Lenni Klemetti

Niko Lehtiranta.

Kauden ensimmäisestä FINSBK osakilpailusta tiimi pokkasi heti kaksi pystiä ja molemmat tiimin kuskit olivat podiumilla viikonlopun ensimmäisen kisan jälkeen.

”Ei voi olla kuin tyytyväinen. Kaikki vaan meni nappiin. Pyörä tuntu hyvältä ja ajo oli rentoa” Niko Lehtiranta kommentoi voittoaan.

Lenni nappasi ensimmäisen podiumin heti ensimmäisessä kisassa 600cc sarjassa. ”Ajo tuntu hyvälle ja huomiselle on hyvät fiilikset kun pääsee lähtemään paremmalta paikalta ja yrittämään heti kärkeen”, summaa Lenni upeaa debyyttiään.

Superbike-kisa ajettiin myöhemmin iltapäivällä. Niko Mäkinen sai hyvän startin ja nousikin pian Peter Palorannan kannoille toiseksi. ”Tavoitteena oli pysyä Palorannan peesissä mahdollisimman pitkään ja koittaa katsoa miten pärjätään”. Niko kommentoi kisaa. ”Kuudennen kierroksen kohdillla alkoi Paloranta saamaan sen verran kaulaa että siihen oli tyytyminen. Hiukan koitin kiriä mutta kädet veti aika tukkoon. Ei auttanut ajolla ku sen verran mitä äijästä ja pyörästä irtoaa. Hyvällä kyydillä olis kuitenkin P2 ollu myös ihan ok sijotus. Kuitenki kun Paloranta kaatui melkeen edestä sai sen jälkeen ajella rauhassa maaliin 10 sekunnin kaulalla takana tuleviin” Niko kertoo hymyillen.

Superbiketulokset lauantaille:

• 1. Niko Mäkinen
  • 2. Magnus Collin
  • 3. Mikko Koirikivi

Sunnuntai

Sunnuntai starttasi vielä lauantaitakin kovemmassa helteessä. Kuskeilla ja tiimillä oli silti lauantain upeiden suoritusten jäljiltä fiilis korkealla ja sunnuntain kisoihin lähdettiin hyvillä mielin.

Superstock 600 kisassa Lenni Klemetti loisti alusta loppuun. Lenni ajoi kärkikastissa koko kisan ja tiimi ei voinut kuin iloita kun kuski kurvasi Parc Fermehen sijalla 2. ”Aivan mielettömän upeesti ajettu Lenniltä. Tästä kaverista kuullaan vielä ja kovaa” kommentoi Marko Rättö, joka toimi Motoparkin kisassa tiimin mekaniikkona.

Lenni kommentoi hymyssä suin että ”Viikonlopusta jäi hyvä fiilis ja tästä on hyvä jatkaa”. Lenni on ehkä vaatimaton haastatteluissa mutta ei todellakaan radalla ja sitä sai todistaa tänä viikonloppuna kaikki kisaa seuranneet.

Niko Lehtiranta taisteli podiumpaikasta koko kisan, mutta takarenkaan pidon kanssa oli hiukan ongelmia. ”Kisa meni hyvin ja koko ajan hyvin sai taisteltua kokoajan podium sijoista. Ongelmia oli takarenkaan pidon ja sormien kanssa. Sormet puutui samalla tavoin kuin eilenkin ja kaks viimeistä kierrosta koko vasen käsi oli puutunut olkapäähän asti” Lehtiranta ynnää kisan vaikeuksia. ”Vähän jäi toki harmittamaan Tanskasen ohitus viimeisellä kierroksella mutta tästä on tosi hyvä jatkaa kautta eteenpäin. Ennen kisoihin lähtöä mietittiin että ajetaanko ollenkaan vai jätetäänkö sormien takia väliin koko kisa. Onneks tultiin!!” Iloitsee Lehtiranta joka kaatui ja satutti vasemman käden sormet vain viikkoa ennen Motoparkin kisaa.

Superstock 600 tulokset sunnuntaille:

• 1. Valtteri Koponen
  • 2. Lenni Klemetti
  • 3. Niko Tanskanen
  • 4. Niko Lehtiranta

Lenni Klemetti.

Sunnuntain kisan 4 sijasta huolimatta Niko Lehtiranta johtaa Superstock 600 SM-pistetilannetta kauden ensimmäisen kisaviikonlopun jäljiltä, 38 pisteen saldolla. Debyyttikauttaan Superstock 600 sarjassa ajava Lenni Klemetti tiukasti Nikon perässä 36 pisteellä yhdessä Valtteri Koposen kanssa.

Sunnuntain Superbiken päälähtö ajettiin huimassa +30 asteen helteessä. Tällainen keli ei ole kenellekään helppo.

Niko Mäkinen sai hyvän startin paalulta ja eilen viimeisillä kierroksilla kaatunut Peter Paloranta seurasi alusta asti aivan kannoilla. Puolen välin kohdalla Niko sai kurottua kaulaa takana roikkuvaan Palorantaan ja kurvasi upeasti viikonlopun toiseen voittoon!

Sunnuntain Superbike-tulokset:

• 2. Peter Paloranta
  • 3. Magnus Collin

FINSBK kauden ensimmäisen osakilpailun jälkeen Niko Mäkinen johtaa Superbike SM sarjan pistetilannetta 50 pisteen saldolla.

"Onhan tää ollu ihan mieletön viikonloppu. Tällaisia jokainen tiimi toivoo saavansa. Kuskit näytti taitonsa upeasti ja pyörät oli just eikä melkeen. Aivan upeaa työtä koko tiimiltä ja kuskeilta! Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan kisaan" iloitsee tiimipäällikkö Jani Rättö joka seurasi Motoparkin kisat Aragonista etänä.