Olennaiset kysymykset kuuluvat onko tuo mahdollista, onko se turvallista, selviääkö mies hengissä kokeesta ja sitten tietysti olennaisin, mikä Ian Charnasia kiinnosti eniten: miten kovaa tuolla pääsee. Voisiko sillä saada kiinni maantiekiitäjät?

Charnas osti pienimmän ja söpöimmän moottorin ja pani faniensa keskuudessa pystyyn kyselyn, mitä hänen pitäisi tehdä sillä. Kuten huomaatte, rullaluistelu suihkumoottorilla voitti, Hackaday kertoo.

Hämmentävää oli se, että suihkumoottoriin tarvittavan polttoaineen ostaminen oli vaikeampaa kuin itse moottorin, koska sitä myytiin vain lentokoneisiin. Toisaalta kenttien itsepalveluasemilta voi ostaa polttoainetta, jos tiesi esimerkiksi Bill Gatesin yksityiskoneen tunnuksen...

Ianin suihkumoottori on CRX Turbinesin käsialaa. Se ottaa 98 000 kierrosta minuutissa ja saa aikaan 30 kilon työntövoiman. Moottorin ECU:n ohjaus tapahtuu radiolla ja parilla riisutulla sähköporalla, joista toinen toimii kuolleen miehen katkaisimena, ja toisella pystyy säätämään tehoa.

Ennen suihkumoottorin köyttämistä selkäänsä Ian kiinnitti sen penkkiin liukuvalle alustalle. Selkäkiinnitystä varten hän rakensi rakensi metallikehikon ja siihen lämpösuojan selkäänsä vasten. Mies ei innostunut liekehtivistä näkymistä.

Penkin jälkeen hän testasi moottorin toimintaa selässään tavallisilla kengillä, jotta voisi olla varma siitä, että järjestelmä toimii, kuten pitää. Vasta sen jälkeen oli rullaluistimien vuoro.

Ian ylsi laitteella 27,4 km/h nopeuteen, mutta eräs hänen ystävistää pystyi kiitämään sillä yli 50 km7h nopeudella. Sitä tarina ei kerro, saatiinko maantiekiitäjät kiinni, vai ei.

Mikäli video ei näy alla, voit katsoa sen täällä.