Trikevalmistaja  Arcimoto osti aiemmin tänä vuonna Tilting Motor Worksin teknologian, joka mahdollistaa kallistamalla ohjattavien kolmipyöräisten moottoripyörien valmistamisen. Lightning Motorcycles puolestaan valmistaa maailman nopeimmat kaksipyöräiset tuotantomoottoripyörät.

Kun nämä kaksi ryhtyvät yhteistyöhön tavoitteenaan tehdä maailmanennätys (sähköisten ja bensamoottoristen) kallistamalla ohjattavien kolmipyöräisten moottoripyörien luokassa, niin Bonnevillen suola-aavikolla olisi taatusti mielenkiintoista olla katsomassa miten nopeasti yhteistyön hedelmä kulkee.

Ennätyspyörä rakennetaan Lightning LS 218:n tekniikalla ja siihen sovitetaan Arcimoton patentoitu kallistelu- tai oikeammin saranointiteknologia, eli yrityskaupan mukana tullut Tilting Motor Worksin TRiO-teknologia.

– Sillä hetkellä, kun tapasin Richard Hatfieldin ja näin Lightningin Bonnevillessä, tiesin että tässä on potentiaalia luoda sellainen sähkö-trike, jolle ei ole vertailukohtaa moottoripyörien historiassa, totesi Arcimoton kallistusteknologiajohtaja Bob Mighell. Hän ajoi henkilökohtaisesti kolmipyöräisten moottoripyörien nopeusennätyksen vuonna 2013 Bonnevillen suola-aavikolla.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun varustamme sähkömoottoripyörän TRiO-sarjalla, ja siitä ei varmasti tule viimeinen, kun matkaamme kohti uusiutuvaa tulevaisuutta nopeammin kuin koskaan ennen.

Lightning SuperBikella ajettiin Bonnevillessä vuonna 2011 nopeusennätys luokassa maailman nopein tuotantomoottoripyörä. Virallinen ennätys on 215,960 mph, 347,55 km/h, mutta pyörän huippunopeudeksi mitattiin 218 mph, josta tulee mallinimi 218.

TRiO-teknologia mahdollistaa sen, että kuljettaja voi ohjata kolmipyörää luonnollisesti kallistamalla säilyttäen pyörän suorituskyvyn ja ajamisen ilon, vaikka samalla se tuo lisää turvallisuutta, stabiiliutta ja luotettavuutta ajamiseen. Pyörä voidaan varustaa myös TiltLock-lukitusjärjestelmällä, joka varmistaa, että pyörä pysyy pystyssä itsekseen vaikkapa liikennevaloihin pysähdyttäessä.

Tieto yhteistyöstä julkaistiin eilen, 30.6. ja pyörä on nähtävissä “FUV and Friends Summer Showcase” -tapahtumassa Portlandin kansainvälisellä kilparadalla 26. heinäkuuta 2021. TRiO-kolmipyörämuunnossarja Lightning LS 218:ta varten julkistetaan myöhemmin.

Aiheesta aiemmin: 

Yrityskauppa: sähkötrikevalmistaja Arcimoto osti teknologiaa, luvassa kallistamalla ohjattavia kolmipyöräisiä moottoripyöriä

Maailman nopeimpien - 351 km/h - tuotantomoottoripyörien valmistaja laajentaa