Kuuma Kymiring toimi näyttämönä, kun vuorossa oli Circuit Racingin toinen SM-osakilpailu. HRP Suzukin tavanomaisen kuljettajakaksikon, Niko Tanskanen ja Akseli Putkonen, lisäksi mukana oli myös Supersport-luokan MM-kilpailuihin valmistautuva Eemeli Lahti.

Supersport-kalustolla ajanut Lahti hallitsi lauantain kilpailua täysin, mutta ei sekoittanut kilpailun tuloksia ja kaarsi kierrosta ennen maalia varikolle. Näin Niko Tanskanen ajoi voittoon jännittävän taistelun päätteeksi. Akseli Putkosen sijoitus oli kymmenes.

Sunnuntain kilpailu näytti seuraavan samaa kaavaa, ja Eemeli Lahti kurvasi johtoasemasta varikolle kilpailun lopussa. Valitettavasti Lahden takana käyty hyvä vääntö päättyi Niko Tanskasen pyörän tekniseen vikaan, ja ikävä kyllä Tanskasen pyörästä vuotaneeseen öljyyn kaatui myös muutama kilpakumppani. Akseli Putkonen selvisi maaliin viidennellä sijalla.

– Superstock 600 -luokassa nähtiin jälleen hyvää kilvanajoa – molempina päivinä. Harmi vain, että Nikon pyörän tekniikka petti ja erityisen ikävää on se, että siitä joutuivat kärsimään myös muut. Eemeli viihdytti yleisöä ja sai alle hyvän shakedownin ennen Assenin Supersport-kilpailua. Myös Aksun tekeminen kehittyi, vaikka viime vuoden vauhtiin onkin vielä vähän matkaa, pohti HRP Suzukin tiimipäällikkö Joni Hannula kilpailun jälkeen.

Circuit Racingin SM-sarja jatkuu heinä-elokuun vaihteessa Alastaro Circuitilla. Viikkoa sitä ennen, 23.-25. heinäkuuta, Eemeli Lahti asettuu viivalle Supersport-luokan MM-sarjan Assenin osakilpailussa.

Aiheesta aiemmin:

Road racing: Tanskanen ja Putkonen SM-pistejahdissa Motoparkissa

HRP Suzukin yhteenveto kaudesta 2020: poikkeuksellinen ja haastava