BMW CE 04.

BMW CE 04.

BMW CE 04:n konsepti oli esillä ensi kerran jo 2017, ja sittemmin proto nähtiin 2020. Eilen keskiviikkona pyörä julkistettiin ja valmistaja esitteli myös sen tekniset tiedot. 

Pyörän design on omanlaisensa, tosi futuristinen, ja on mielenkiintoista, että se säilytettiin luonnoksista tuotantoon asti. 

Mallin akkupuolella on valmistajan iX-sähköautosta tuttua tekniikkaa, jossa käytetään parhaita mahdollisia akkukennoja. Akut on sijoitettu matalalle runkoon, joten painopisteenkin pitäisi olla varsin alhaalla.

– Jatkossa kaikki BMW:n urbaaniin liikkuvuuteen tarkoitetut kaksipyöräiset ovat sähköisiä, lupasi BMW AB:n pääjohtaja Oliver Zipse.

BMW CE 04.

BMW CE 04. Kypärä mahtuu kätevästi sivutavaratilaan.

Tarjolla on siis urbaania sähköistä – ja kuten BMW tiedotteessaan painottaa – äänetöntä vapautta. Suunnittelun lähtökohdasta kertoo myös akun kesto.

CE 04 on saatavilla kahtena eri tehovaihtoehtona: 31 kW / 42 hevosvoima huipputehoisena, jolloin jatkuva teho on 15 kW / 20 hv sekä "pienennettynä" A1-korttiversiona, jolloin huipputehoa on 23 kW / 31 hv ja jatkuvaa tehoa 11 kW / 15 hv.

Kaupunkikiihtyvyys nollasta viiteenkymppiin on 2,6 sekuntia ja molempien mallien huippunopeus on 120 km/h, joten pyörillä pärjää sekä kaupungissa että moottoriteillä.

BMW CE 04.

BMW CE 04.

Mallin akkukapasiteetti on 60,6 ampeerituntia / 8,9 kilowattia. Ajomatkaksi latauksella BMW lupaa tehokkaammalle versiolle 130 km ja kevariversiolle (pienempi akku?) 100 km.

Ajomatka mahdollistaa huolettomat ajelut kaupungissa – varsinkin kaupunkinopeuksilla – tai hauskat pikku viikonloppureissut.

CE 04:ssä on sähköinen kestomagneettimoottori kiinnitettynä runkoon akun ja takapyörän väliin aivan kuten BMW:n sähköautoissa. Ajotapavalintojen eri vaihtoehtoja varten pyörällä tehtiin iso määrä koeajoja parhaiden mahdollisten kokonaisuuksien aikaansaamiseksi.

BMW CE 04.

BMW CE 04.

Pyörässä käytetty litiumioniakusto voidaan ladata integroidulla laturilla (2,3 kW) joko tavallisesta kotipistokkeesta tai koti- tai julkisesta latausasemasta. Kun akku on täysin tyhjä, latausaika on 4 tuntia 20 minuuttia. Erikseen saatavalla pikalaturilla, jonka teho on 6,9 kW, latausaika laskee tuntiin. Jos akun varaustaso on 20 % ja se ladataan vain 80 prosenttiin, latausaika laskee 45 minuuttiin. 

Pyörän mukana tulee markinoille sopiva 2,3 kW:n vakiolatauskaapeli.

BMW CE 04.

BMW CE 04.

CE 04:ssä on vakiona vetoluistonesto eli ASC (Automatic Stability Control). Kaarteissakin toimiva vastaava eli DTC (Dynamic Traction Control) on saatavissa tehdaslisävarusteena.

Kolme ajotapavalintaa eli “ECO”, “Rain” ja “Road” tulevat vakiona ja tehdaslisävarusteena on saatavilla lisäksi kiihtyvämpi “Dynamic” ajotapavalinta.

Pyörässä on putkirakenteinen runko. Etupään joustoista huolehtii halkaisijaltaan 35 mm:n liukuputkilla varustettu teleskooppi ja takana on suoraan yksiaisaiseen keinuhaarukkaan kiinnitetty monovaimennin. Rengaskoko edessä on 120/70 R15 67H ja takana 160/60 R15 56H.

BMW CE 04.

BMW CE 04.

Jarrujärjestelmä on viimeisimmän sukupolven ABS, mutta kuten muussakin elektroniikassa, kaarteissa toimivan ABS Pro -version saa vain tehdaslisävarusteena. Edessä on tuplalevy ja takana yksi.

Skootterin TFT-värinäyttö on halkaisijaltaan peräti 10,25 tuumaa ja siinä on integroituna navigointi ja bluetooth-liitettävyys. Näytön luettavuus, selkeä navigointi ja integroitu käyttökokemus nostavat valmistajan hehkutuksen mukaan CE 04:n skootterisegmentin huipulle.

BMW CE 04.

BMW CE 04. Mielenkiintoinen istuinratkaisu.

Valaistus on täysin toteutettu LEDeillä. Kuten arvata saattaa, adaptiivinen Headlight Pro on saatavissa tehdaslisävarusteena.

CE 04:n värivaihtoehdot ovat Light White, Avantgarde Style tai Magellan Grey.

BMW CE 04.

BMW CE 04.

CE 04 pähkinänkuoressa:

 • - Jatkuva teho 15 kW (20 hv). Maksimiteho 31 kW (42 hp).
 • - Rajoitetun tehon versio, A1, 11 kW (15 hp) tai 23 kW (31 hp).
 • - Akun nimelliskapasiteetti 60.6 Ah (8.9 kWh).
 • - Ajomatka latauksella noin 130 km (A1-versio: 100 km).
 • - Lyhyt latausaika perustuu samaan teknologiaan, mitä käytetään autoissa.
 • - Vetoluiston esto vakiona, kaarteissa toimiva lisäoptiona.
 • - Kolme ajotapavalintaa: “ECO”, “Rain” ja “Road”. “Dynamic” lisäoptiona.
 • - Vakaa jousitus, yksiosainen putkirunko.
 • - ABS-jarrut, kaarre ABS Pro lisäoptiona.
 • - 10.25 tuuman TFT-värinäyttö integroidulla karttatoiminnolla ja liitettävyydellä.
 • - LED-valot, adaptiivinen Headlight Pro lisäoptiona.
 • - Tavaratilaa sivulla ja takana.
 • - Aktiivituuletettu matkapuhelimen latauskotelo USB-C-latausportilla.
 • - Futuristinen muotoilu ja värioptiot.
 • - Laaja valikoima tehdasoptioita ja lisävarusteita.

 

BMW CE 04.

BMW CE 04.

BMW CE 04.

BMW CE 04.

BMW CE 04.

BMW CE 04.