LiveWire One on sähkömoottoripyörä, joka on valmistettu urbaania ajokokemusta varten, kerrotaan Harleyn tiedotteessa.

Jochen Zeitz, H-D:n pääjohtaja kertoi, että osana Milwaukeelaisvalmistajan uutta Hardwire-strategiaa Harley teki lupauksen siitä, että olisi johtava sähkömp-valmistaja. Siten se päätyi ratkaisuun kehittää Livewire-moottoripyörästä dedikoitu EV-brändi.

Mielenkiintoista on, että uusi One on USA:ssa 7800 dollaria halvempi, millä se asettuu suurin piirtein samalle viivalle esimerkiksi Zeron huippumallien kanssa. Livewire One maksaa Yhdysvalloissa 21 999 dollaria ja on jo tilattavissa Livewire.com:ista sekä tiettyjen valittujen Livewire-kauppiaiden luota. 

Tehoa pyörässä on tarjolla 105 hevosvoimaa, joten hinnan lasku ei tapahtunut tehon kustannuksella.

Livewire One 2021. Musta.

Livewire One 2021. Musta.

Pyörän varsinainen ensiesiintyminen tapahtuu 18. heinäkuuta Pohjois-Kaliforniassa.

Tiedotteessa julkistettiin lista pyörän kiinnostavuudesta, jossa painotettiin mm. sitä, että pyörässä on haptinen pulssi, jolla tarkoitetaan sitä pyörän keinotekoista värinää, "tyhjäkäyntiä", joka kertoo kuljettajalle, että pyörä on käynnissä. Sähkömoottori kun on päällä "heti" ja äänettömästi, kun virta on päällä.

Pyörä on myös digitaalisesti liitetty, jolloin se näyttää ajosuunnat, monitoroi hälytyksiä ja seuraa latauksen tilaa.

Kuten sähkömoottoripyörissä aina, pehmeää tehoa on tarjolla heti kun kahvaa vääntää, kuten kaikki vääntökin on käytettävissä heti.

Livewire One 2021.

Livewire One 2021.

DC-Pikalatauksella pyörä latautuu nollasta sataan prosenttiin 60 minuutissa ja 80% 45 minuutissa. Pikalataus on saatavilla lisävarusteena.

Kaupunkiajossa luvataan 146 mailin, 235 kilometrin ajomatka latauksella. Akusto on nimellisarvoltaan saman tehoinen kuin ennenkin, 13,6 kWh. 

Pyörässä on säädettäviä ajotapavalintoja.

Elektronisia avustavia järjestelmiä varten One'ssa on 6-akselinen kiihtyvyysmittaus (IMU).

Uusi brändi uudistaa?

Livewire One 2021.

Livewire One 2021.

Joitakin asioita uudesta brändistä siis voidaan jo sanoa: koska Livewire ei enää ole Harley-Davidson, niin sen hintaa voidaan laskea "normaalikategoriaan" Harleyn imagon kärsimättä. Saman syyn vuoksi pudotettiin H-D:n oranssi värivaihtoehto pois. Mitä muuta se käytännössä tarkoittaa, jää nähtäväksi.

Hinnan lasku joka tapauksessa tarkoittaa sitä, että hyvä pyörä saa arvoisensa mahdollisuuden. Vanha Harleyn Livewire oli kohtuuttoman kalliiksi hinnoiteltu.

Tai sitten Harley on uusimassa hinnoittelupolitiikkaansa sellaiseksi, jossa vain vanhoila ydintuotteilla on nimestä johtuva preemio. Esimerkiksi tämän vuoden uutuuden, Pan American, "hinnat alkaen" hinta on samalla tavalla maltillinen ja linjassa kilpailijoiden kanssa.