Breitling ja Triumph ilmoittivat solmineensa pitkäaikaisen yhteistyösopimuksen, jonka ensimmäiset tulokset nähdään alkuvuodesta 2022. Silloin julkistetaan yhteistyötä juhlistava rajoitetun valmistuserän kello ja kustomoitu moottoripyörä.

Tiedotteessa kerrotaan, että molempien brändien fanit voivat nyt vierailla Breitlingin myymälöissä ja nähdä, että matka on jo alkanut.

Yhteistyön perustaksi kerrotaan, että molemmat ovat innovaattoreita alallaan ja molemmilla on hallussaan sopiva viileyskerroin – cool factor – joka sen kuin paranee ikääntymisen myötä.

Breitling on ollut pioneeri modernin kronografin kehitystyössä ja Triumph taas muotoillut omalta osaltaan moottoripyörien kehitystä. Molemmilla valmistajilla on omanlaisensa muotoilufilosofia ja ne tekevät tarkkaa käsityötä. 

Yhteistyömatka on sillä tavalla jo alkanut, että moderneja café racereita, Triumph Thruxton RS:iä on nähtävissä Breitlingin liikkeissä ympäri maailman.

Vielä maaliskuussa 2019 Breitling oli yhteistyössä Nortonin kanssa, ja julkaisi Norton-faneille tarkoitetun kronografin, Breitling Premier B01 Chronograph 42 Norton Editionin. Samoin Norton Commandosta voi tilata Breitling-erikoismallin, Norton Commando 961 Café Racer MKII Breitling Limited Editionin.

Yhteistyö loppui Nortonin konkurssiin ja omistajanvaihdokseen 2020.

Aiheesta aiemmin:

Breitling julkisti Norton-faneille suunnatun kronografin – rinnalle saatavilla Breitling-malli Norton Commandosta

Legendaarinen brittimerkki joutui selvitystilaan