Varkaus Racing Teamin Otto Raak lähti suomeksi sanottuna takamatkalta muihin nähden, Otolla oli kilpailuja ennen EM-karsintaa tasan nolla. Mutta nuori VRT:n kasvatti ei kuvia kumarrellut, harjoitukset sujuivat mallikkaasti, Oton ajamat kierrosajat verrattuina muihin olivat aivan samaa luokkaa ja startitkin lähtivät suhteellisen hyvin. EM-finaalin pääsy kuitenkin karkasi ulottumattomiin, Otto ajoi ensimmäisestä semifinaalista 3 pistettä ja sijalle 14. Finaaliin pääsyyn olisi tarvittu vähintäänkin kahdeksas sija.

- Kilpailu on kovaa myös junioritasolla. Tiesimme, että Oton kilpailukokemuksen puute heijastuu kilpailussa. Vauhti ja lähdöt olivat kunnossa, mutta ajokokemuksen puutteella oli suuri merkitys ja lopullinen paikka oli unelma. Hienoja kilpailuja, joista keräsimme kokemusta ja uuden madon koukkuun. Oli myös hienoa nähdä kilpailijoiden vauhti ja Oton kehittyminen, kun pääsee kilpailemaan ja harjoittelemaan kovien vastustajien kanssa, kommentoi Sakari Häyrinen, yksi Oton vahvoista tukijoista heti semifinaalin jälkeen.

- Kisasta jäi iha hyvä fiilis, mutta kyllä se vähän harmittaa kun tuli vaan kolme pistettä, mutta se just ku ei oo päässy kisaamaan ja ei oo kokemusta minkälaista on ajaa kolmen muun kuskin kanssa. Olihan se kiva ajaa siellä ja päästä kokeilemaa miten kovat kuskit siellä on vastassa. Enemmän vaan treeniä, ja hyvä oli tämäkin reissu kun pääsi Puolassa ajamaan, Otto kertoi fiiliksistään kisapäivän jälkeen.

Euroopan mestariksi ajoi 16-vuotias Puolan Stal Gorzow speedway juniorikoulun kasvatti Oskar Paluch. Oskar ajaa jo Puolan DMPJ Liigassa, jossa ajavat myös Baltic Speedway Liigan Daugavpils Jaunipan juniorit. Toiselle sijalle ajoi Oton semifinaalin voittanut voittanut Tanskan ja Erik Gundersenin valmennustyön kasvatti Bastian Pedersen ja kolmanneksi Tanskan Nagel Christiansen.