Appi toimii kaikkien yli 500-kuutioisten ja vuosimalliltaan vähintään 2021 olevien Benellin mallien kanssa. Edellytyksenä on se, että pyörässä on vakiovarusteena b-box, eli Bluetooth-yhteyden appiin mahdollistava osa.

B-box tallentaa mm. matkat, monitoroi pyörän sijaintia kaikkina vuorokaudenaikoina ja varoittaa hälytysäänin, mikäli joku aikoo vohkia pyöräsi ja liikkuu sillä, kun moottori ei ole käynnissä.

MyBenelli pitää myös kirjaa kaikista ajoreiteistäsi, tutkii matkastatistiikkaa, kuten käytettyä aikaa, nopeutta, polttoaineenkulutusta ja reittityyppejä. Se myös lisää ottamiasi kuvia ja jakaa kokemuksesi muiden Benelli-yhteisön jäsenten kanssa.

Appi on myös suunniteltu informoimaan omistajaa pyörän kunnosta; se kertoo akun tilan ja huoltotarpeen ja sen avulla voi myös löytää lähimmän jälleenmyyjän.

Benellin sovelluksen avulla voi määrittää geo-aidan, maantieteellisen virtuaalisen aitauksen. Mikäli moottoripyörää siirretään rajan ulkopuolelle appi hälyttää.

MyBenelli-appi on ladattavissa sekä Android- että iOS-laitteille. Ohjelmiston avulla voi selailla valmistajan mallistoa ja pysyä ajan tasalla tarjonnasta.