BMW Motorrad eli merkin moottoripyöräpuoli tiedotti maanantaina strategisesta yhteistyöstä brittiläisen Marshall Amplificationin kanssa. 

BMW:n motiivina on saada biisien biitit ja bassot kajahtamaan moottoripyörän kuljettajan korviin ajon aikana iskevällä ja nautittavalla tavalla, ja se onkin tehnyt paljon työtä moottoripyöriensä äänijärjestelmien eteen. 

Uuden pitkäaikaisen sopimuksen myötä se uskoo saavansa aivan uudentasoista ja innovatiivista premium-luokan äänenlaatua pyöriensä äänentoistojärjestelmiin.

Marshall on jo 60-vuotias äänentoistoalan yritys. Se on tunnettu mm. legendaarisista kitaravahvistimistaan, joita ovat käyttäneet miltei kaikki alan kansainväliset huiput. Se toimi alunperin Hanwellissa Lontoossa, mutta nyttemmin se sijaitsee Bletchleyssä Milton Keynesissä. 

Vuodesta 2012 yritys on laajentanut toimintaansa myös palkintoja niittäneisiin kuulokkeisiin ja aktiivikaiuttimiin.

Jatkossa on luvassa legendaarista Marshallin spirittiä yhdistettynä BMW:n tuotekehitysvoimiin uusissa innovatiivisissa moottoripyöriin ja musiikkiin suunnatuissa tuotteissa. 

Kyse on erityisesti BMWn Heritage-osaston pyöriin, eli R18-mallisarjaan tarkoitetuista ratkaisuista. Ne on siis ilmeisesti suunnattu kilpailemaan amerikkalaistyyppisistä raskaista cruisereista pitävien henkilöiden sieluista.

Ensimmäiset uutuudet tulevat BMW:n lupauksen mukaan nähtäville jo 29. heinäkuuta eli ensi viikolla.