KTM RC 8C limited edition.

KTM RC 8C limited edition. Pelkkää ratatarkoituksenmukaisuutta.

KTM RC 8C on erittäin kevyt – paino vain 140 kg – suoraan ratakäyttöön suunniteltu laatukomponenteilla varustettu malli. KTM:n sanoin kyse on versiosta, joka on niin lähellä tehdaskisapyörää kuin mahdollista ilman, että tarvitaan erikoismekaanikkotiimiä huoltamaan sitä. Kaikki on viritetty sekunnin osien niistoa varten.

Pyörän aerodynamiikkaan ja siihen, miten ilmavirta kiertää kuljettajan ympäri, on myös panostettu. Hommasta vastaa sama tiimi, joka on vastuussa tehdaskisapyörien aerodynamiikasta.

Pyörän pikavaihdettava etulokasuoja ja wingletit on valmistettu hiilikuidusta ja myös rata-ajolle tyypilliset kaatumiset on huomioitu sijoittamalla niin vähän kuin mahdollista osia pyörän ulkopuolelle ja käyttämällä törmäysvaimentimia eri puolilla pyörää.

RC 8 C on käytännössä käsin valmistettu, siinä on korkealuokkaiset komponentit, vääntävä, tehokas moottori ja sen helppoon huollettavuuteen on myös kiinnitetty huomiota. Katteet ovat saaneet inspiraationsa RC16:sta, ja ovat hiilikuidulla vahvistettua muovia.

KTM RC 8C limited edition.

KTM RC 8C limited edition. Downforcea lisäävät wingletit on valmistettu hiilikuidusta.

Pyörän moottori on 890 Duke R:stä tuttu 889 cm3 ja 128 hevosvoiman LC8c, DOHC kahdeksanventtiilinen rinnakkais-twini. Se on kiinnitetty kromimolybdeeniteräksiseen putkirunkoon ja jousituksesta huolehtivat WP Pro -vaimentimet molemmissa päissä.

Edessä on ylösalaisin käännetyt käsin rakennettu 43 mm WP APEX PRO 7543 etuhaarukka. Sen on rakentanut sama osasto joka tekee RC16 MotoGP-pyörän vaimentimet. Tarjolla pitäisi olla parasta kisakäyttöön tarkoitettua suorituskykyä. 

Takana on jousituksen esijännityksen säädöllä varustettu WP APEX PRO 7746 -vaimennin. Sen hitaan ja nopean vaimennuksen toiminnot ovat säädettävissä erikseen sekä puristus- että paluuvaimennuksen osalta.

Ratakäytön tarkoituksenmukaisuus näkyy myös siinä, että sekä polttoainetankki että kateosat ovat pikairroitettavissa. Huoltotyön helppouteen ja nopeuteen on panostettu.

Pyörässä on kevyet Dymagin vanteet ja Pirellin SC1 kisasliksit.

KTM RC 8C limited edition.

KTM RC 8C limited edition.

Jarrupuolella pysähtymisestä pitävät huolta Brembon kisakäyttöön tarkoitetut hidastimet. Edessä on Brembon Stylema -kaliiperit ja 290 mm kelluvat levyt, joiden alumiinikiekot on kiinnitetty titaaniruuvein. Takana puolestaan on Brembon kaksimäntäinen kaliiperi ja 230 mm:n kelluva levy.

RC 8C:ssa on Brembo 19RCS CORSA CORTA radiaalipääsylinteri. Siinä on monia sellaisia ominaisuuksia, joita käytetään MotoGP:ssä, kuten se, että kuljettaja voi räätälöidä jarrun purukohdan, millä kohtaa, ja myös miten jarrut nappaavat kiinni. Valinta tehdään suoraan osan päältä.

Ajodatankeruun valmistaa puolestaan se, että RC 8C:ssä on AIM MXS 1.2 -kisamittaristo ja dataloggeri integroidulla GPS:llä. Kaikki informaatio näytetään 5 tuuman TFT-näytöllä ja järjestelmässä on integroitu jatkuvasti toimiva datatallennus, jota voidaan lukea AIM Race Studiolla.

Hintako? Noin 33 000 euroa + mahdollinen ratapäivä + verot. Lisätietoja ja ohjeet varaukseen KTM:n sivustolta täältä

KTM RC 8C limited edition.

KTM RC 8C limited edition. Mittaristo ja ohjausiskunvaimennin.

Lyhyesti:

 • - valmistetaan ainoastaa 100 kpl maailmanlaajuisesti
 • - käsinrakennettu suoraan ratakäyttöön
 • - 128 hv, 140 kg kuivapaino, tehopainosuhde lähellä 1:1.
 • - tähän pyörään rakennettu kisaputkisto Akrapovičin titaanivaimentimella
 • - tätä pyörää varten suunniteltu ilmansuotimen kotelo ja kisailmansuodin
 • - käsintehty runko 25CrMo4 teräsputkea
 • -  WP APEX PRO -komponentit sekä etuhaarukassa että takana
 • - kisakäyttöön suunnitellut Brembon jarrukomponentit
 • - ultrakevyet Dymagin vanteet.

 

KTM RC 8C limited edition.

KTM RC 8C limited edition.

Mikäli haluat pyörän itsellesi, on parasta tehdä päätöksiä pian, sillä esivaraus on tehtävä jo tänään, 22. heinäkuuta, Suomen aikaa kello 17.00 mennessä KTM:n nettisivulla.

Sen lisäksi, että ostat pyörän, 25 onnellisella on kerran elämässä -mahdollisuus päästä Red Bull KTM tehdaskisatestitiimin kanssa ajamaan Dani Pedrosan ja Mika Kallion kanssa. Luvassa on myös ajo-opastusta näiltä mestareilta täyden kisatreenipäivän aikana Circuito de Jerezillä. Kaikki, jotka valitaan kisapäivään, saavat lisäksi KTM RC 8C kisaratapaketin.

Paketin sisältö

 • - ylimääräinen setti Dymagin vanteita (etu- ja taka-)
 • - ylimääräinen setti etu- ja takajarrulevyjä.
 • - etu- ja takapään varikkotelineet
 • - renkaanlämmittimet
 • - KTM kisamatto

KTM RC 8C limited edition.

KTM RC 8C limited edition.

KTM RC 8C limited edition.

KTM RC 8C limited edition.

KTM RC 8C limited edition. 

KTM RC 8C limited edition. 

KTM RC 8C limited edition.

KTM RC 8C limited edition.

KTM RC 8C limited edition.

KTM RC 8C limited edition.

KTM RC 8C limited edition.

KTM RC 8C limited edition.