Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunujen MM-sarjaa ajava Pekka Päivärinta, jonka kyytiä tasapainottaa hollantilainen Ilse de Haas koki tämänvuotisen sarjan pohjanoteerauksen Hollannin Assenissa. Team 44 Racingin Yamahaa kyytivä Päivärinta hyytyi lauantaisessa osakilpailussa kahdeksanneksi.

– Lauantain kisa meni sillä lailla hölmösti, että mulla on kummituksia mökillä jotka on koputelleet mua selkään. Nyt kävi samoin ja pysähdyin takasuoralla kun luulin, että Ilse koputtelee ilmoittaakseen, että pyörässä on ongelma. Hän kuitenkin vaan levitteli käsiään. Se kisa meni siinä ja se oli puhtaasti oma moka, kertoi Päivärinta kehnosti sujuneesta kilpailusta.

Aika-ajoissa kierrosajallaan 1:43.693 nelosruudun vallannut suomalaishollantilainen kaksikko jäi paalulle pauhanneesta sarjakärki Marcus Schlosserin pyöräkunnasta 0.554 sekunnin päähän. Lauantaina startin missannut Päivärinta korjasi tilanteen sunnuntaina ja kaasutteli ensimmäiset kierrokset kakkosena. Sunnuntain kilpailu sujui positiivisimmissa merkeissä ja Päivärinnen pyöräkunta oli mukana voittotaistelussa. Kilpailun kärkiviisikko eteni 18 kierroksisen kilpailun viimeisille kierroksille ajaen 1,5 sekunnin sisällä toisistaan. Päivärinta/de Haas oli vielä kaksi kierrosta ennen maalia kiinni kolmospaikassa, mutta Assenissa toiseksi eniten pisteitä kerännyt brittipari Kershaw/Charlwood tunki lopussa väkisin ohi.

– Kershaw vaan tuli ohi, ei sille mitään mahtanut, kertasi Päivärinta sunnuntaisen kilpailun loppuhetkiä.

– Siellä pitää ajaa joka kierros sen kymmenyksen sisään, minkä parhaimmillaan pystyy ajamaan ja se on tosi vaikeaa minun toteuttaa. Nuo nuoret miehet vaan menee niin kovaa. Perässä pystyy peesaamaan, mutta jos vähänkin herpaantuu ja menettää kymmenyksen, niin joku tunkee heti ohi, summaa Päivärinta Superside-sarjan tilanteen. Assenissa kaikkiaan yhdeksän paria kellotti parhaan kierrosaikansa samalle sekunnille.

– Meillä ei ole nopein pyörä, enkä ole ehkä nopein ukkokaan ja vanhalla rutiinilla on vedetty. Tasaisimpia ollaan kyllä oltu ja maaliin on päästy joka kisassa, sanoo sarjassa kolmosena majaileva viisikymppinen Päivärinta, joka viilasi edellään olevan Ellis/Clement kaksikon piste-erosta muutaman pisteen. Sveitsiläiskaksikko Schlosser/Fries vankisti otettaan sarjan kärjessä voittamalla molemmat viikonlopun MM-startit. Viikonlopun toiseksi nopein kaksikko Kershaw/Charlwood kipusi sarjatilanteessa neloseksi ohi Superside-sarjan hallitsevan mestariparin Tim Reeves/Kevin Rousseau, jotka joutuivat keskeyttämään sunnuntaina.

Kahdeksan osakilpailuviikonloppua käsittävä Superside-sarja jatkuu kuukauden kuluttua Kroatian Rijekassa.

Superside-sarja 4/8 MM-osakilpailu viikonloppu Assen Hollanti tulokset:

Kilpailu lauantai 18 ratakierrosta:

1. Marcus Schlosser/Marcel Fries SUI LCR-Yamaha 31:29.549, 2. Stephen Kershaw/Ryan Charlwood GBR LCR-Yamaha +0.708, 3. Tim Reeves/Kevin Rousseau GB/FRA LCR-Yamaha +18.291, 4. Ted Peugeot/Vincent Peugeot FRA LR-Yamaha +20.388,….8. Pekka Päivärinta/Ilse de Haas FIN/NED LCR-Yamaha +1:03.220.

Kilpailu sunnuntai 18 ratakierosta:

1. Marcus Schlosser/Marcel Fries SUI LCR-Yamaha 31:30.554, 2. Todd Ellis /Emmanuelle Clement GBR/FRA LCR-Yamaha +1.319, 3. Stephen Kershaw/Ryan Charlwood GBR LCR-Yamaha +3.114, 4. Pekka Päivärinta/Ilse de Haas FIN/NED LCR-Yamaha +3.965, 5. Rob Biggs/Jeroen Schmitz GBR/FRA LCR-Yamaha +17:087.

Tilanne sarjassa 8/16 osakilpailun jälkeen:

1. Schlosser/Fries 165, 2. Ellis/Clement 133, 3. Päivärinta/de Haas 113, 4. Kershaw/Charlwood 96, 5. reeves/Rousseau 85.