Tsekin Mostissa ajettavan Supersport-luokan MM-osakilpailun alla HRP Suzukia odotti ikävä yllätys. Eemeli Lahti oli saanut positiivisen tuloksen kisamatkaa varten tehdystä koronatestistä.

– Melkoisella draaman kaarella tässä on edetty. Ensin mietin, että voisi jättää homman sikseen ja keskittyä kisojen katseluun, toteaa HRP Suzukin tiimipäällikkö Joni Hannula.

Koska kalusto oli kuitenkin jo paikalla ja tiimi valmistautunut kilpailuun, olisi se tuntunut hieman turhalta. Hannula päättikin yrittää löytää korvaavan kuljettajan, jollaiseksi löytyi IDM Supersport -sarjan hallitseva mestari ja tällä kaudella IDM Superbike -sarjassa kilpaileva Luca Grünwald.

– Itse asiassa homma hoitui aika kätevästi. Sain Suzuki Mayerin ja Thomas Mayerin kautta yhteyden Lucaan, joka oli halukas osallistumaan kilpailuun, Hannula kertoo.

Grünwald on nopea kuljettaja, joka on kilpaillut 125-, Moto3- ja Supersport 300 -luokkien MM-sarjojen lisäksi useissa IDM-sarjan eri luokissa. Myös Mostin rata on saksalaiselle tuttu.

– Uskon, että jos Luca pääsee nopeasti sinuiksi Suzukin kanssa, ovat tulokset hyviä. Testiaikaa on kuitenkin vähän, joten suurille muutoksille ei ole aikaa, pohtii Hannula.

Supersport-luokan MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Tsekin Mostissa tänä viikonloppuna.