Sankarille ei ryttyillä!

Sankarille ei ryttyillä! Lunnasvaatimuspuhelu.

Video kertoo panttivankitilanteesta, jonka Pegasus-merkkisellä moottoripyörällä ajava sankari ratkaisee. Vorot esittävät uhkavaatimuksen pienen tytön tappamisesta, mikäli rahoja ei makseta.

Sankari sen sijaan räväyttää prätkänsä käyntiin ja lähtee pelastamaan tyttöä. Seuraa Bond-tyyppistä seikkailua, jossa sankari laukoo kaksin käsin pyssyjään jopa pyörän selässä seisten, ja rosvot lakoavat. Kaikki päättyy tietenkin hyvin, ja sankari ajaa aamunkoittoon pelastetun pikkutytön kanssa Pegasuksellaan.

Tästä se lähtee. Huomaa moottorin sylinterien määrä.

Tästä se lähtee. Huomaa moottorin sylinterien määrä.

Paitsi että kaikki ei vielä pääty tähän. Sankari pitää erikseen lehdistötilaisuuden, jossa esittelee keikalla käyttämänsä moottoripyörän.

Mainos on tietenkin tehty kieli poskessa. Vaikka mainoksessa näkyvä pyörä on selvästi yksipyttyinen, taustalla on käytetty pyörän äänenä milloin jämäkkää syvä-äänistä Veekakkosta, ja milloin taas monipyttyistä katukonetta.

Mittaristo edustaa mainoksessa realismia.

Mittaristo edustaa mainoksessa realismia.

Taistelukohtaukset ovat niinikään voimakkaasti liioiteltuja ja jopa epärealistisempia kuin karuimmissa B-luokan halki-poikki-ja-pinoon Hollywood-leffoissa.

Kaikkia villejä juttuja vastaan on sitten taas pyörän mittaristo näytetty realistisena, eikä suinkaan tehostettu sitä näyttämään rajuja ylinopeuksia vaan satapiikille aivan asiallisia lukemia. Mainoksessa kun ei voi luvata liikaa...

Game over!

Game over!

Kyllä, uskomme siihen, että tavoitteena tällä minuutin mittaisella mainoksella on ollut hauskuuttaa ja pistää kerralla koko mainosgenre överiksi. Miten siinä on onnistuttu riippuu tietysti kunkin katsojan huumorintajusta.

Asiasta kertoi Topspeed. Voit katsoa videon myös täällä.