Käytännössä kauppapaikassa ovat mukana Yhdysvaltalaiset H-D-kauppiaat, joten se on saavuttanut asemansa varsin  ymmärrettävistä syistä.

Kauppapaikka on rakennettu Harleyn uuden viisivuotisstrategian mukaisesti takaamaan asiakkaille pääsy laajaan käytettyjen markkinapaikkaan sekä tarjoamaan heille normikäytettyjen lisäksi takuusertifioituja pyöriä.

Harley-Davidson Certified -ohjelmassa käytetylle pyörälle tehdään 110 kohdan tarkastusohjelma sertifioitujen mekaanikkojen toimesta ja pyörät myydään rajoitetulla 12 kuukauden tehdastakuulla. Harley-Davidsonin sertifioima 12 kuukauden rajoitettu takuu on maksullinen, ja sen hinta 50 dollaria.

Sertifioitu pyörä voi olla korkeintaan viisi vuotta vanha, sen huollot pitää olla tehtynä ajallaan eikä se myöskään saa olla kolaroitu. Pyörän maksimikilometrimäärä on 40 000.

Pääjohtaja Jochen Zeitzin mukaan kauppapaikka jatkaa kehittymistään ja siitä ollaan tekemässä online-kotia käytetyille Harrikoille.

Tällä hetkellä markkinapaikassa on tarjolla 22 000 käytettyä Harleytä, joista noin tuhat on sertifioitu. Yhdysvaltalaisia kauppiaita listauksessa on mukana 540.

Markkinapaikan tavoitteena on laajentaa käytettyjen Harrikoiden ostajat osaksi merkin vakituista asiakaskuntaa. Taustalla on se, että Yhdysvalloissa käytettyjen H-D:n hinnat laskivat, kun ikääntyvä asiakaskunta alkoi luopua pyöristään. Tarjolle tuli aiempaa enemmän käytettyjä, mikä nosti kuilun uuden ja käytetyn Harrikan hintojen välillä suureksi. Asiakaskunta suuntasi käytettyihin pyöriin, mikä on yksi osa sitä, minkä vuoksi uusien Harley-Davidsonien myynti laski.

Kauppapaikassa on tarjolla Harleyn kustomointi- ja rahoituspalveluja. Lisäksi asiakkailla on myös mahdollisuus myydä oma pyöränsä kauppiasverkostolle.

Kyseessä on siis hyvin samantyyppinen palvelu, kuin mitä käytettyjen autojen myyjillä on tarjolla Suomessakin. On mielenkiintoista nähdä, ottaako H-D sen käyttöön myös muissa maissa kuin Yhdysvalloissa.

Aiheesta aiemmin:

Amerikkalaisvalmistaja julkisti käytettyjen moottoripyörien nettimarkkinapaikan ja takuuohjelman