Yhtiöittämisen lisäksi Kawasaki Heavy Industries investoi 224 miljoonaa euroa kasvattaakseen tulevan yhtiön tuotantokapasiteettia sekä Yhdysvaltain että muun maailman markkinoille seuraavan viiden vuoden aikana.

Investoinnin avulla kasvatetaan merkin Nebraskan tehtaita sekä perustetaan kokonaan uusi tuotantolaitos Meksikoon. Investoinnit tuovat tuhansia uusia työpaikkoja Yhdysvaltoihin ja Meksikoon.

Kawasaki on myös kasvattamassa investointejaan uusien tuotteiden kehittämiseen erityisesti mönkijä-, ATV- ja vesijettimarkkinoilla sekä uusien innovatiivisten katumoottoripyörien, uusien sähköisten, hybridi- ja vetymoottoriprojektien sekä offroad-moottoripyörien kehittämiseksi.

Yhtiöittämisen tavoitteena on tehostaa yhtiön reagointikykyä nopeasti muuttuvassa maailmassa. Uusi, perustettava, itsenäinen  yhtiö saa nimekseen Kawasaki Motors, Ltd, ja sen toiminta alkaa lokakuun 2021 alussa.

Vuosi sitten näkymät olivat synkät moottoripyörävalmistuksen osalta, kun Aasian kysyntä koronan seurauksena notkahti pahasti. Toivottavasti yhtiöittäminen tuo yritykselle tarvittavaa joustavuutta.

Aiheesta aiemmin:

Kawasaki irrottaa tappiollisen moottoripyörävalmistuksensa omaksi yksikökseen