Ola Electric on julkistanut kaksi sähköskootterimallia, S1:n ja S1 Pron. Niiden hinnat ovat vastaavasti 99 999 rupiaa ja 129 999 rupiaa eli 1150 ja 1495 euroa. Hinnassa on sähkökäyttöisyydestä johtuvaa subventiota.

Sähköskootterin teknisistä yksityiskohdista sen verran, että Olan huipputeho on 8,5 kilowattia, 11,4 hevosvoimaa ja latauksella voi S1-mallilla päästä jopa 121 ja Pro-versiolla 181 kilometriä. Kummassakin mallissa on kiinteä akusto, S1:ssä 2,9 ja S1 Pro'ssa 3,97 kilowattia. Painot ovat vastaavasti 121 ja 125 kg.

S1-mallin huippunopeudeksi ilmoitetaan 90 km/h ja Pro'n 115 km/h. Pro kiihtyy 0-40 km/h kolmessa sekunnissa ja 0-60 km/h viidessä. Molempien mallien vääntö on vaikuttavat 58 Nm.

Ola S1 on kaksi ajotapavalintaa, normaali ja sporttinen, Pro'ssa lisäksi huippunopeuden tarjoava Hyper-moodi.

Olassa on yksiaisainen takahaarukka sekä levyjarrut, ja 110/70-R12 MRF -renkaat. 

Ola S1 antrasiitti matta.

Ola S1 antrasiitti matta.

Malleissa on iso TFT-näyttö joka tarjoaa myös navigointimahdollisuuden ja kuljettajaprofiilien vaihtamisen ja on kustomoitavissa. Se myös kertoo, paljonko CO2-päästöjä olet onnistunut välttämään.

Ola-skoottereissa on mös peruutusvaihde, ja lukitus, joka vapautuu, kun lähestyt sitä. Skootteria voidaan käyttää joko äänettömänä tai sitten se voi päästää – kustomoitavaa – ääntä kaiuttimien avulla.

Valaistus on toteutettu LEDein ja S1 Pro'ssa on myös vakionopeudensäädin ja puheassistantti sekä mäkilähtöavustin. S1:stä on tarjolla viisi värivaihtoehtoa ja Pro'sta 10.

Kotilaturin avulla latausajat tyhjästä täyteen ovat 4,48 ja 6,3 tuntia. Yritys suunnittelee kehittävänsä Ola Hypercharger-latausverkoston, josta se suunnittelee maailman nopeinta, suurinta ja tiheintä latausverkostoa. Sen pitäisi kyetä lataamaan Olaan 75 kilometrin ajomatkan 18 minuutissa.

Ola S1 Marshmallow glossy.

Ola S1 Marshmallow glossy.

Huippumäärä tilauksia – huippunopeasti

Ola Electric oli siis eilen ennakkovarattavana ensimmäistä päivää, ja S1:htä ja S1 Pro'ta meni kaupaksi yhteensä yli 45 000 kappaletta. Parhaimmillaan tilauksia tuli neljä sekunnissa -vauhdilla.

Pyörien toimitukset alkavat lokakuussa, ja kahden vuorokauden mittainen ennakkovarausmahdollisuus sulkeutuu tänään. Ola on mahdollista varata kampanjan kautta 500 rupian, 5,75 euron hintaan

Kannattaa muistaa, että varaukset voidaan perua ennen skoottereiden toimitusta milloin tahansa. 

Joka tapauksessa ennakkovarattujen skoottereiden määrä on valtava. Se kertoo siitä, että moottoripyörien sähköistyminen ja pyörien sekä akustojen hintojen lasku saattaa alkaa Intian, Kiinan ja Indonesian markkinoilta, missä kahdessa ensi mainitussa on jo myynnissä ja kehitetään vauhdilla sähköskoottereita ja pieniä sähkömoottoripyöriä massoille.

Asiasta kertoi mm. Autocar India.

Ola S1 punainen.

Ola S1 punainen.