Lauantain aika-ajoissa Hannes Soomer ajoi sijalle 15, ja Vertti Takala sijalle 25. Lauantain kisat peruttiin onnettomuudesta johtuen. Sunnuntain kisassa Hannes Soomer ajoi maaliin sijalla 12, ja Vertti Takalan kisa keskeytyi kaatumiseen.

”Ajamisessa meillä on joku hävöksissä tällä hetkellä, ja tekeminen on hyvin vaikeaa. Nyt täytyy tehdä kovasti töitä ja löytää rentous sekä saada onnistuneita suorituksia, niin eiköhän se sieltä lähde vielä oikeille raiteille”, toteaa Kallio Racingin tiimipäällikkö Vesa Kallio.

38 Hannes Soomer.

Hannes Soomer:

”Viikonloppu oli hyvin vaikea, sekä radalla että myös sen ulkopuolella. Näyttää siltä, että loukkaantumiseni jälkeen olemme hieman kadottaneet sen suunnan, mitä minä ja pyörä tarvitsisimme ollaksemme nopeita. Olemme paljon kauempana kärjestä kuin mitä aikaisemmin, ja nyt meidän täytyy tiiminä työskennellä ahkerasti Portimãossa saadaksemme vauhtimme takaisin. Lauantaina saimme muistutuksen tämän urheilulajin vaaroista. Paljon voimia hänen perheelleen ja ystävilleen.”

Vertti Takala.

Vertti Takala.

Vertti Takala:

”Tykkään Jerezin radasta ja olen ajanut siellä paljon, joten perjantai lähti hyvin käyntiin ja itselläni oli vähän erilainen lähestymistapa tähän viikonloppuun kuin aikaisempiin. Lauantain aika-ajoissa en saanut ajamista kasaan, jotta olisin saanut yhden hyvän kierroksen alle. Ja lauantaina sattui tämä erittäin surullinen tapahtuma, eikä sitten tietenkään ajettu kilpaa ja oli muutenkin vähän mieli maassa kaikilla. Se on se paha puoli tässä lajissa. Sunnuntain warm-upissa oli hyvä fiilis ja vähän muutettiin pyörän asetuksiakin. Se näytti istuvan itselle paremmin ja ajaminen parantui muutenkin, joten kisaan lähdettiin hyvin mielin. Sain hyvän startin, mutta toisella suoralla tuli melkein yhteenotto toisen kaverin kanssa ja menetin siinä sijoja. Yritin ottaa sijoja takaisin, mutta taistelu päättyi kaatumiseen ja siinä mielessä tämä viikonloppu oli pieni pettymys. Mutta positiivisiakin asioita oli, kehitystä on tapahtunut koko ajan ja ajaminen parantunut. Nyt täytyy vain saada ne onnistumaan siihen kisaan.”

Ratamoottoripyöräilyn Supersport-luokan MM-sarja jatkuu Portugalissa, Portimāon radalla 1.–3. lokakuuta 2021.

Kilpailun tulokset voit katsoa täältä ja MM-pistetilanteen täältä

Jerezin kisaa.