Motonet-ketjunsa Ruotsiin vievä Broman Group jatkaa laajentumistaan Suomen rajojen ulkopuolelle. Ruotsiin haetaan parhaillaan maajohtajaa ja ensimmäisen tavaratalon avajaisia toivotaan juhlittavan loppuvuodesta 2023. Motonetilla on ennestään yksi tavaratalo Tallinnassa.

– Kansainvälistyminen on osa strategiaamme. Meillä on luja usko Motonetin uniikkiin konseptiin, joka tarjoaa tuotteita ja palveluita aktiivisille ja harrastaville ihmisille. Viemme Ruotsiin kokonaisen ketjun eli suunnitteilla on useampia tavarataloja ja verkkokauppa, kertoo Motonetin toimitusjohtaja Toni Stigzelius.

Ruotsissa avattavien tavaratalojen tarkkaa lukumäärää ei ole vielä lyöty lukkoon.

Konsepti säilyy samanlaisena kuin Suomessa

Ruotsiin vietävä Motonet-konsepti on samanlainen kuin Suomessa toimivilla tavarataloilla. Stigzeliuksen mukaan vahvaan palveluun perustuva toimintamalli sopii myös naapurimaahan.

– Ruotsi on vielä Suomea vahvemmin palveluyhteiskunta. Motonetin vahvuus on innovatiivisten palveluiden tarjoaminen ja jatkuva lisääminen monipuolisen tuotevalikoiman rinnalla. Tavaratalojemme ympärille rakentuu kokonainen autoilijan palvelukeskus: kattavaa varaosavalikoimaa täydentävät muun muassa korjaamopalvelut ja auton pesu- ja imurointimahdollisuus, hän kertoo.

Yksi Euroopan kehittyneimmistä automaatiovarastoista

Broman Logistics Kerava, automaatiovarasto.

Broman Logistics Kerava, automaatiovarasto.

Kasvuun varaudutaan myös Suomessa. Broman Groupiin kuuluva Broman Logistics ottaa syksyn aikana käyttöönsä Keravalla huippumodernin automaatiovaraston, jossa 97 prosenttia tuotteista käsitellään automaatioavusteisesti.

– Keravan automaatiovarasto edustaa Euroopan kehittyneintä teknologiaa. Keskuksen käyttöönotto mahdollistaa meille verkkokauppamme kategorioiden ja valikoiman laajentamisen. Oma tuontimme on kasvanut koko ajan ja kasvaa edelleen. Keskus mahdollistaa myös tavaran entistä nopeamman käsittelyn ja läpimenon, kertoo Broman Groupin toimitusjohtaja Antti Tiitola.

Broman Logistics on jo tehnyt päätöksen nyt käyttöön otettavan keskuksen laajentamisesta. Laajennuksella varmistetaan toiminnalle riittävät logistiikkatilat myös tulevina vuosina. Rakennustyöt alkavat vielä tämän vuoden aikana ja laajennuksen arvioidaan olevan kokonaisuudessaan käytössä vuoden 2024 alussa.

Logistiikkakeskukseen on laajennuksen jälkeen investoitu yhteensä 70 miljoonaa euroa. Broman Logisticsilla on logistiikkakeskus myös Hyvinkäällä.

Motonetillä on Suomessa 39 tavarataloa Suomessa, ja 40. on tulossa Järvenpäähän. Virossa sillä on ollut Tallinnassa yksi tavaratalo vuodesta 2016 lähtien. Yrityksen liikevaihto on 390 miljoonaa euroa ja se työllistää yli 1300 työntekijää.