Partio tarkasti mopon rekisteritunnuksen poliisin järjestelmistä ja ilmeni, että mopo oli anastettu edellisenä päivänä.

Poliisipartio kääntyi mopon perään tarkoituksenaan pysäyttää se, mutta mopoilija lähti välittömästi pakoon. Heti pakomatkan alussa pakenija jätti noudattamatta punaista liikennevaloa. Pakomatkan aikana oli muutamia jalankulkijoita vaarassa jäädä mopon alle ja mopoilija oli myös törmätä henkilöautoon Vesijärvenkadulla. Paetessaan mopoilija ajoi pitkin kevyenliikenteenväyliä ja käytti vastaantulevien ajokaistoja.

Tilanne muuttui, kun takaa-ajoon liittyi poliisin moottoripyöräpartio, joka sai mopoilijan kiinni Mattilanmäenpolulla. Mopoa kuljetti hieman yli 30-vuotias mies, jolla ei ollut mopon kuljettamiseen oikeuttavaa ajo-oikeutta. Hän puhalsi seulonta-alkometriin nollatuloksen, mutta huumepikatesti oli positiivinen.

Mopoa kuljettaneen miehen epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, moottorikulkuneuvon käyttövarkauteen, rattijuopumukseen, huumausaineen käyttörikokseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta. Hänet otettiin kiinni edellä mainittuihin rikoksiin epäiltynä.