Kehityshankkeen takana on tehdä Pesarosta "maailman kaksipyöräisten pääkaupunki". Vasta äskettäin Pesaron pormestari Matteo Ricci kertoi rahoituksen saamisesta sekä siitä, että hänen kaupunkinsa on ideaali paikka sellaiselle merkittävälle hankkeelle.

Pesaro Benelli -museossa on tällä hetkellä nähtävillä Morbidellin kokoelma, joka vahvistaa pormestarin sanomaa. Benellin museo avasi ovensa koronapandemian jälkeen toukokuun lopulla 2021, ja saadakseen moottoripyöristä kiinnostuneet palaamaan museoon, otti nähtäville Automotoclub Storico Italianon (ASI) laajan Morbidelli-kokoelman. Se koostuu 71 moottoripyörästä. Lisäksi näytillä on museon omat legendaariset pyörät.

Uuden hankkeen toivotaan tuovan lisää turisteja alueelle.

Vaikka vanhat moottoripyörät ovat merkittävässä asemassa, museoon kaavaillaan multimedia keskusta, näytöllä tapahtuvia esittelyjä, historiallisia dokumentteja ja valokuvia auttamaan vierailijoita tavoittamaan Benellin rikasta historiaa.

Kahdella miljoonalla eurolla luvassa lienee melkoisesti uutta näyttelytilaa, lisää pyöriä ja melkoisia interaktiivisia näyttelyjä.

Benellin museoon voi jo nyt tutustua virtuaalisesti täällä.

Aiheesta aiemmin:

Motouutiset koeajaa: Benelli Leoncino Trail 2021 - kohtuuhintainen tyyliscrambleri

Benelli julkisti 1200-kuutioisen touring-pyörän