Kaksi viidettä sijaa sivuvaunujen MM-sarjan osakilpailussa Saksan Osherslebenissä vankisti Pekka Päivärinnan ja hänen hollantilaisen matkustajansa Ilse de Haasin pyöräkunnan asemia MM-sarjan kolmen parhaan joukossa. Viikonlopun menestys ei kuitenkaan miellyttänyt viisinkertaista maailmanmestaria Pekka Päivärintaa. Suomalaisella oli mahdollisuudet parempaankin, mutta pienet virheet käänsivät vaakakupin negatiiviseen suuntaan. Ajajan ja purkkiorjan painoero mietitytti pilottia.

– Ajettavuusongelmia meillä on. Johtunee siitä, että Ilse on kevyt ja minä olen tämmönen jörrikkä. Me ollaan hitaampia vasempaan kääntyvissä mutkissa. Niissä me jäädään, muuten on kaikki ok, analysoi Päivärinta.

– Sunnuntaina meillä meni startti vähän läskiksi ja jäätiin hitaampien taakse. Kun niistä pääsin ohi oli rata auki, mutta kiinni ei kärkeä enää saanut. Lauantainen kisa meni pieleen, kun kierroksella ohitettavat sotki. Sinisen lipun käyttö oli huonoa. Siinä meni aikaa ja muuten olisin pystynyt haastamaan Streuerin neljänneltä sijalta, summasi Päivärinta viikonloppunsa.

Viikonlopun nopein Oscherslebenin radalla oli sarjakärki sveitsiläispari Marcus Schlosser/Marcel Fries voittaen molemmat kilpailut. MM-hopeassa kiinni oleva brittiläisranskalainen kaksikko Todd Ellis/Emmanuelle Clement oli lauantaina kakkonen ja sunnuntaina kolmonen. Hallitseva mestaripari Tim Reeves/Kevin Rousseau tasasi pisteet Ellisin kanssa, mutta useat keskeytykset ovat latistaneet Reevesin saldoa ja britin pyöräkunta on sarjassa vasta neljäntenä.

Kaksi viidettä sijaa piti Päivärinnan pyöräkunnan kiinni pronssisessa MM-mitalissa. Joskin Reevesin pyöräkunta kipusi sarjassa Päivärinnan perään. Suomalainen on 11 pistettä britin edellä.

Superside-sarjaa on jäljellä vielä kaksi kisaviikonloppua, eli neljä kilpailua. Seuraavaksi kolmipyöräiset kokoontuvat Brands Hatchin radalle lokakuun puolivälissä. Sarja purkitetaan lopullisesti lokakuun lopulla Portugalin Estorilissa.