RedMoto Honda-kuljettaja kellotti useampia pohja-aikoja ja johti kilpailua parhaillaan jo 17 sekunnin erolla, mutta viimeisellä endurotestillä hän ajautui mutkassa pitkäksi ja osui puuhun, mikä verotti hieman aikaa ja vielä lisäksi italialainen Matteo Pavoni teki kovan loppukirin kilpailussa. Kolmanneksi kilpailussa tuli ranskalainen Leo Le Quere.

– Täytyy olla kyllä todella tyytyväinen päivään ja olen jopa hieman yllättynyt, että pystyin loukkaantumisen jälkeen ajamaan noin hyvää vauhtia sekä voittamaan. Päivä tuli kauttaaltaan todella hyvin vaikka viimeisellä extreme- ja endurotestillä tein pienet virheet ja hävisin hieman aikaa. Nyt on vain pieni kysymysmerkki, että saanko startata huomenna kilpailuun, kun kaaduin ensimmäisen huollon jälkeen siirtymällä ihan paikaltani terävän kiven päälle. En huomannut kilpailun aikana jalassani mitään, mutta nyt kun tulin maaliin ja otin housut pois niin reidessä on nyrkin kokoinen patti. Kävin ambulanssissa sitä näyttämässä, mutta he käskivät lähtemään sairaalaan näyttämään jalkaa tai muuten en saa lupaa osallistua huomiseen kilpailuun. Saa nyt nähdä kuinka tässä käy, sairaalaan matkalla ollut Kytönen kertoi.

Sunnuntaina Portugalissa kaasuteltiin viikonlopun toinen kilpailupäivä ja jälleen olivat jaossa uudet MM-pisteet. Vaikka Kytönen nousikin lauantain ansiosta MM-sarjassa viidenneksi, ovat mahdollisuudet MM-mitaliin oikeastaan vain teoreettiset, koska loukkaantumisen takia häneltä jäi kolme MM-sarjan kilpailupäivää ajamatta.

Täydelliset tulokset täällä.