Lauantaisessa kilpailussa jalkaansa loukannut RedMoto Honda-kuljettaja joutui kilpailun jälkeen vielä käymään illalla paikallisessa sairaalassa, mikä oli lopulta melko turha reissu. Sairaalassa piti ottaa magneettikuvat jalasta, mutta heillä ei kuitenkaan ollut kyseistä laitetta siellä ja lopulta he päätyivät vain ottamaan röntgenkuvat, mistä ei löytynyt mitään ja Kytöselle kerrottiin, että omalla vastuulla voi kilpailla sunnuntaina.

Kytönen lähti jälleen taistelemaan voitosta, mutta edellispäivänä loukattu jalka ja sen jälkeen sairaalassa vietetty ilta ottivat osansa eikä hän sunnuntaina pystynyt tosissaan taistelemaan voitosta, vaikka jämsäläinen kellottikin muutamia hyviä maastokoeaikoja. Voittoon ajoi italialainen Matteo Pavoni ja toinen oli hänen maanmiehensä Lorenzo Macoritto. Kytönen jäi päivän voittajasta 40 sekuntia.

– Raskas päivä oli tänään ja huomasi, etten ole ajanut MM-kilpailuja Viron jälkeen. Lisäksi eilinen ilta kilpailun jälkeen meni aika kiireeksi ja se varmasti näkyi myös tänään. Lähdin heti palkintojenjaon jälkeen sairaalaan, missä lopulta sitten kökötin kaksi tuntia, kun piti ottaa magneettikuva, mutta ei heillä kuulemma ollut sellaista laitetta ja sitten otettiin vaan röntgenkuva. Tänään aamulla oli vielä jalan takia terveystarkastus ja sitten eilen en ehtinyt laittamaan varusteita kuntoon, joten se piti tehdä tänään ennen kilpailua. Nyt on takki aika tyhjä ja kaiken sählingin jälkeen olen tyytyväinen tuohon kolmanteen sijaan. Huomenna, kun matkustan Italiaan, niin käyn vielä lääkärissä tutkituttamassa jalkani. Sain ajettua sillä kyllä, mutta on se myöskin kipeä, väsynyt Kytönen kertoi kilpailun jälkeen.

MM-sarjan kaksi viimeistä kilpailupäivää kaasutellaan ensi viikonloppuna Ranskassa ja sinne Kytönen matkaa nyt MM-sarjan viidennellä sijalla. Hänellä on matkaa mitalisijaan 28 pistettä ja kun voitosta jaetaan 20 pistettä, niin tuo mahdollisuus on tällä hetkellä käytännössä teoreettinen.

Neljäntenä olevaan Ruotsin Max Ahliniin Kytösellä on kuusi pistettä eli neljännestä sijasta käydään vielä kova taistelu ensi viikonloppuna. Suomalainen on MM-sarjan kärkiviisikosta ainoa, kenellä on nollan pisteen päiviä tilillään, joita tuli loukkaantumisesta johtuen kolme kappaletta. Junior 1-luokassa Maailman cup-mitaliin jämsäläisellä on vielä ajamalla mahdollisuus, kun eroa kolmantena olevaan espanjalaiseen Sergio Navarroon on seitsemän pistettä.

Täydelliset tulokset täältä