Yhteistyön tuloksena syntyy nelipäiväinen International Virtual Imatranajo X Skynett Online -tapahtuma, joka järjestetään marraskuussa, 18. - 21.11.2021. Kaikkien aikojen suurin ja monipuolisin Kaakkois-Suomessa järjestettävä pelitapahtuma suuntaa myös kansainvälisille markkinoille. Tapahtuman palkintopotti on Suomen mittakaavassa huomattava 15 000 euroa.

Kyse on. hybriditapahtumasta, joka sisältää niin virtuaaliset kuin fyysisetkin tapahtumaosiot. Virtuaalisesti tarjotaan online-moottoripyöräkilpailu Ride 4-videopelisimulaattorilla ja CSGO-turnaus, joihin osallistuu e-urheilijoita ja e-urheilujoukkueita maailmalta. Moottoripyöräkilpailu huipentuu Imatran katuradan osakilpailuun. Virtuaalisen tarjonnan täydentävät ESML:n ratkaisuottelut Formula 1:ssä ja CSGO:ssa sekä Call of Duty Suomi-liigan turnaus.

Fyysiset tapahtumaosat järjestetään Mansikkalan koulukeskuksessa Imatralla yli 2 000 m2 tapahtumatilassa. Kyseessä on koko perheelle tarkoitettu yleisö- ja lähiverkko- eli LAN-tapahtuma. Perhetapahtuma tarjoaa pelattavaa kuudelta eri vuosikymmeneltä retropeleistä nykyaikaisiin Virtual Reality- ja simulaattoripeleihin asti.

Ohjelmassa on myös useita yleisökisoja, joista pääkisa ajetaan Imatran katuradalla aidolla moottoripyöräsimulaattorilla. Yleisöpelialueen erikoisuutena on robotiikkapiste, jossa pääsee ajamaan robottiautoilla ja ohjelmoimaan aitoa teollisuusrobottia. LANit palaavat Etelä-Karjalaan kahden vuoden koronaodotuksen jälkeen. Liikuntahallissa järjestettävillä 3-päiväisillä LANeilla on luvassa rennon pelailun lisäksi useita turnauksia.

Esports-kisakatsomosta pääsee seuraamaan tapahtuman turnauksia kotisohvalta tai Mansikkalan koulun jätti-screeniltä. Suoria selostettuja lähetyksiä on luvassa 100 tuntia, jotka lähetetään kahdesta Mansikkalan koululle rakennettavasta studiosta.

Virtual Imatranajo X Skynett online -tapahtumaan tavoitellaan kymmeniä tuhansia ihmisiä Suomesta ja maailmalta.

Tapahtuman järjestää yli 100 henkilöä, joista valtaosa on eteläkarjalaisia nuoria aikuisia.