Kawasaki siirsi moottoripyörävalmistuksensa erilliseen yhtiöön, asiasta voit lukea enemmän täällä:

Kawasaki yhtiöitti moottoripyörävalmistuksensa – hurjat lupaukset: 10 sähkö- tai hybridimoottoripyörämallia vuoteen 2025 mennessä

Lisäksi Kawasaki lupasi, että kaikki sen moottoripyörämallit on vuoteen 2035 mennessä varustettu joko sähköisellä tai hybridivoimanlähteellä.

Nyt Japanissa paljastettu Kawasaki on merkin ensimmäinen hybiridvoimanlähteellä varustettu konseptimalli.

Aiemmin vuonna 2019 Kawa esitteli EICMA:ssa sähkömoottorilla varustetun Ninja 300 -konseptin, EV Endeavor -mallin. Siitä enemmän täällä:

Kawasakin sähkömoottoripyörä sai virallisen mallinimen – katso myös videot

Kawasaki Endeavor radalla.

Kawasaki Endeavor radalla.

Mutta nyt yritys on siis vilauttanut Japanissa Kawasaki Ninja 400:n hybridiprototyyppiä. Toisin sanoen Kawasaki on käyttänyt Ninja 400:a perustana hybiridimallille.

Pyörän polttomoottori on rinnakkaistwin ja se on kiinnitetty uuteen teräsputkirunkoon. Sähkömoottori on asennettu vaihteiston yläpuolelle, kertoo Rushlane. Se saa energiansa pienestä 48 voltin akusta, joka on asennettu istuimen alle. Hybiridivoimalinja on varustettu regenerointitoiminnolla.

Merkittävä lisäominaisuus on, että siloin kun on kaupunginrajojen sisäpuolella, pyörä kytkee bensamoottorin pois päältä ja toimii pelkällä sähköllä.

Tämä ominaisuus on tarpeen erityisesti kaupungeissa, joiden keskustoihin tulee tai joissa jo on nollapäästölinja. Pyörä on varustettu GPS-paikanninteknologialla, joka automaattisesti kytkee sähkömoottorille, kun pyörä saapuu kaupungin rajojen sisäpuolelle.

Kaupunkien ulkopuolella pyörä käyttää sekä sähkö- että bensiinimoottoria yhtäaikaisesti, kun tarvitaan tiukempaa suorituskykyä.

Ninja 400:n hybridiversio on varustettu automatisoidulla kytkimellä ja servoilla toimivalla vaihtajalla, joka mahdollistaa vaihdot ohjaustangossa sijaitsevien painikkeitten avulla.

Mallin virallinen markkinoilletulopäivämäärä ei ole vielä tiedossa, mutta malli saatetaan esitellä jo EICMA:ssa 2021. Marraskuun lopulla olemme viisaampia.

Aiheesta aiemmin:

Kawasaki rekisteröi E-Boost-mallinimen – hybridimoottoripyörä tulossa?

Päivän videot: Kawasaki esitteli moottoripyöriensä hybriditeknologiaa ja keinoälyä sekä itsestään kulkevaa mönkijää