Harley-Davisoneilla ajavat Ronald Garcia ja Michael Harrison hyväksyivät syyskuun lopulla Harleyn sovitteluratkaisun miesten tekemän ryhmäkanteen osalta. Se päätti Kaliforniassa tapahtuneen ryhmäkanneoikeudenkäynnin, jossa väitettiin, että vuosina 2008-2010 valmistetuissa tietyissä Harrikoissa oli vialliset jarrut.

Sovittelun ehtoja ei ole julkistettu. Sekä yritys että motoristit kertoivat oikeusistuimelle, että oikeudenkäynnistä luovutaan kaksi kuukautta sopimukseen pääsyn jälkeen. 

Garcia ja Harrison kertoivat haasteessaan, että huono johdotus vuosien 2008 - 2010 välisenä aikana valmistetuissa Touring- ja CVO Touring Harley-Davidsoneissa voi aiheuttaa ABS-jarrujen toimimattomuuden. Kanteen mukaan se, että kuljettajat käänsivät (etu)pyörää edestakaisin saattaa aiheuttaa sen, että johdot katkeavat, mikä taas aiheuttaa sen, että jarrut saattavat jarrutettaessa lukkiutua. Toisin kuin ABS-jarrujen pitäisi.

Vika vaarantaa kuljettajan turvallisuuden. "Kuljettaja, jonka pyörän ABS-jarrut lukkiutuvat, saattaa käyttää jarruja, kuten Harley-Davidson opastaa, ja ilman varoitusta, että pyörässä on toimimattomat ABS-jarrut, lukitsee pyörät, mikä voi aiheuttaa äkkinäisen ja väkivaltaisen pyörän hallinnan menetyksen, joka voi johtaa kuolemaan tai vakavaan loukkaantumiseen," Garcia ja Harrison totesivat haasteessaan.

Garcia myös kertoi, että hän osti kyseisen vian vaivaaman moottoripyörän 2008. Vaikka hän oli huolellisesti tarkistanut pyörän, hän kertoi, ettei ollut mitään keinoa, millä hän olisi voinut havaita kyseisen vian. Vasta vuonna 2019 hän oli internetistä löytänyt tiedon vian olemassaolosta ja sen tuomasta riskistä.

Lähde: Topclassactions.