Tatamel ja työpöytä.

Tatamelia on helppo siirtää kokoontaitettuna pyöriensä varassa.

Tatamel on japanilaisen Icoma-nimisen startup-yrityksen käsialaa ja on toistaiseksi olemassa vasta toimivana prototyyppinä. Yritys on kuitenkin tuomassa sitä tuotantoon. 

Pyörän 600 watin moottori saa voimansa 12 ampeeritunnin ja 52 voltin litiumioni-fosfaattiakusta, joka antaa sähkömopolle 40 km/h huippunopeuden ja enimmillään 50 km ajomatkaa latauksella. Suorituskykylukemat ovat toistaiseksi arvioita, jotka saattavat muuttua lopullisessa tuotantomallissa.

Sekä edessä että takana on jousitus ja pyörässä on myös LED-valot, lisäksi se pystyy lataamaan akustaan myös muita sähköisiä laitteita. Siinä on vaihdettavat sivupaneelit personointia tai mainontaa varten.

Tatamel mahtuu työpyödän alle ja muistuttaa vanhaa pöytätietokonetta.

Tatamel mahtuu työpyödän alle ja muistuttaa vanhaa pöytätietokonetta.

Ajoasentoon taiteltuna pyörän mitat ovat: pituus 123 cm, korkeus 100 cm ja leveys 65 cm. Parkkiin taiteltuna vastaavat mitat ovat 70 cm x 68 cm x 26 cm, ja pyörää pystyy kokoontaitettuna helposti siirtämään pyöriensä varassa.

Laite luokitellaan mopediksi, joten mopokortti riittää sen ajamiseen.

Tatamel on varsin persoonallisen näköinen kulkine.

Tatamel on varsin persoonallisen näköinen kulkine.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, milloin laite tulee tuotantoon, mutta alla japaninkielinen video laitteesta käytössä ja ajossa.

Asiasta kertoi New Atlas. Icoman sivuille pääset tästä.