Mikäli olet tänä vuonna tilannut uuden moottoripyörän ja joutunut odottamaan sitä tuskallisen kauan, niin yhtenä syynä saattaa olla maailmanlaajuinen puolijohdepula. Se on johtanut tuotannon viivästymiseen monilla toimialoilla.

Syyt pulaan ovat sekä koronan aiheuttamissa tuotantokatkoksissa että suuressa puolijohteiden kysynnässä. Lisäksi rahtitoimituksien ongelmat ovat oma lukunsa.

Moottoripyörävalmistajien Euroopalainen liitto ACEM ilmaisee yhteisen huolensa autovalmistajien kanssa maailmanlaajuisen puolijohdepulan johdosta kirjelmässään EU-komissaari Thierry Bretonille. ACEM kehottaa EU:ta tukemaan nykyisiä ja tulevia yrityksiä, jotta saataisiin lisää puolijohdekomponenttien toimittajia auto- ja moottoripyöräsektoreille.

ACEMin pääsihteeri Antonio Perlot kehottaakin Euroopan komissiota entistä aktiivisemmin työskentelemään strategisten komponettien paikallistuotannon eteen EU:n alueella. Hän myös totesi, että keskipitkän ja pitkän tähtäimen suunnitelmat eivät poista tämänhetkistä komponenttipulaa.

ACEM toivoo, että Komissio jatkaa neuvotteluja EU:n alueen toimijoiden kanssa, jotta puolijohteiden toimituksissa päästään riittävälle tasolle.

Lähde: ACEM.